Politerno > Україна і світ > “Там змагаються два олігарха. Хай змагаються без мене”, – Чумак відкликав апеляційну скаргу у справі “Роттердам+”

“Там змагаються два олігарха. Хай змагаються без мене”, – Чумак відкликав апеляційну скаргу у справі “Роттердам+”

  • 10 Листопада, 2021
  • 666 Переглядів
  • 0

Ексзаступник генпрокурора Віктор Чумак відкликав апеляційну скаргу у справі “Роттердам+”.

Про це повідомляє Цензор.НЕТ.

Колишній заступник Генпрокурора Віктор Чумак відкликав свою скаргу в Апеляцйній палаті Вищого антикорупційного суду та розірвав договір зі своєю адвокаткою Агією Загребельською.

Чумак прокоментував, що повідомляв про свої наміри відкликати апеляційну скаргу у справі.

“Я попереджав з місяць про це. Там залишились лише заводи Коломойського. Тут ти або активіст, або прокурор. Закривав справу прокурор Денис Демків. Але Демків працював і зі справою Киви по жомовій ямі. Треба дивитись усе в комплексі. Справу “Роттердам+” вже стільки разів закривали. Я ж усе розумію”, – пояснив він.

У Центрі протидії корупції уточнили, що саме за заявою Чумака у 2017 році НАБУ відкрило справу “Роттердам+”, а відмова від оскардення його закриття означає згоду з рішенням судді ВАКС та прокурора САП щодо законності закриття цієї справи.

Сам Віктор Чумак підтвердив, що відмовився від спроб оскаржувати рішення ВАКС щодо закриття справи. Він пояснив це небажанням співпрацювати з Ігорем Коломойським, котрий намагається відновити цю справу у власних інтересах.

“Там змагаються два олігарха. Хай змагаються без мене. Я не хочу бути поруч”, – пояснив Віктор Чумак. 

Чумак був єдиним законним заявником у справі “Роттердам+”, що підтверджено рішенням суду першої інстанції. Таким чином, після відкликання Чумаком свого позову, заявників у цьому процесі більше не залишилося.

Оскаржувати закриття справи продовжують два заводи Коломойського, які вважають себе потерпілими від формули. Вони є великими споживачами електроенергії і систематично домагаються зниження для себе закупівельних цін на електрику.

Нагадаємо, розслідування справи “Роттердам+” тривало понад 4 роки. Було проведено понад десять експертиз, жодна з яких не встановила збиток від дії формули. Загалом державні експертні інститути підтвердили юридичну та економічну обґрунтованість формули “Роттердам+”, що  випливає з рішення суду.

20 травня 2021 року САП закрила цю справу через відсутність складу злочину. 13 жовтня 2021 року суддя Вищого антикорупційного суду Катерина Широка закрила справу НАБУ про так звану формулу “Роттердам+”. Разом з тим, заводи Коломойського, які єдині в країні вважають себе потерпілими від формули Роттердам+, вимагають скасувати рішення ВАКС від 13 жовтня, яким суд підтвердив позицію прокуратури щодо закриття цієї справи. 

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE