Politerno > Україна і світ > США попередили європейських партнерів про можливе вторгнення Росії в Україну, – Bloomberg

США попередили європейських партнерів про можливе вторгнення Росії в Україну, – Bloomberg

  • 11 Листопада, 2021
  • 723 Переглядів
  • 0

США попередили своїх партнерів в Європі, що Росія може планувати вторгнення в Україну.

Про це повідомляє УНІАН з посиланням на Bloomberg.

“Оскільки Вашингтон уважно стежить за нарощуванням російських військ біля кордону з Україною, офіційні особи США поінформували своїх колег з ЄС про побоювання з приводу можливої військової операції”, – зазначає агентство.

Повідомляється, що оцінки Вашингтона ґрунтуються на інформації, якою американська сторона ще не поділилася з ЄС. За словами знайомих з думкою Білого дому чиновників, дана інформація підкріплена загальнодоступними доказами.

Наближений до Кремля співрозмовник Bloomberg спростував побоювання: “Росія не має наміру зараз розпочинати війну з Україною, але Москва має продемонструвати, що готова застосувати силу у разі потреби”.

Ще один чиновник також заявив агентству, що “наступ малоймовірний”: “Оскільки російські війська зіткнуться з громадським опором у Києві та інших містах, але є план реагування на провокації з боку України”. 

Нагадаємо, під час нещодавнього візиту до Москви директор ЦРУ Вільям Бернс обговорював Україну. CNN повідомив, що президент США Джо Байден направив до Москви директора ЦРУ Білла Бернза, щоб попередити Кремль про те, що США уважно стежать за нарощуванням російських військ біля кордону з Україною, і щоб спробувати визначити, чим керується Росія.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE