Politerno > Україна і світ > Оголошено підозру в захопленні влади “головному антивакцинатору”, СБУ пов’язує його з РФ

Оголошено підозру в захопленні влади “головному антивакцинатору”, СБУ пов’язує його з РФ

  • 16 Листопада, 2021
  • 657 Переглядів
  • 0
Стахів

Служба безпеки України повідомила про підозру лідеру руху противників примусової вакцинації і заблокувала його всеукраїнську мережу. 

Про це повідомляє пресцентр СБУ.

 

СБУ повідомляє, що блокувала деструктивну діяльність антукраїнської мережі, яка під “антивакцинаторськими” гаслами намагалася дестабілізувати суспільно-політичну ситуацію в державі. Так, зловмисники закликали до насильницької зміни конституційного ладу. За попередньою інформацією, їхні дії координували російські куратори.

16 листопада спецслужба провела низку синхронних спецоперацій одразу в декількох регіонах України, діяльність антиукраїнського угруповання припинено, наголошують в СБУ.

“Лідеру так званих “антивакцинаторів” та ще одному фігуранту провадження, громадянину РФ, повідомлено про підозру за ст. 109 Кримінального кодексу України (“Дії, вчинені з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, а також змова про вчинення таких дій” -ред.).

У розпорядженні СБУ є беззаперечні докази причетності фігурантів до протиправної діяльності, в тому числі переписки, в ході яких зловмисники підшукували зброю та співучасників, які мали захоплювати владу у відповідних регіонах. Потім вони збиралися створити на території України власні територіальні громади із “власною міліцією” та “економікою”.

Під час санкціонованих обшуків вилучено докази, які вказують на можливе фінансування їх діяльності представниками РФ. Тривають слідчі дії”, – зазначили в СБУ.

Правоохоронці не називають імен підозрюваних, але за даними джерела УП йдеться про Остапа Стахіва та Михайла Милостивого.

Нагадаємо, 15 листопада президент Володимир Зеленський заявив, що кожен, хто отримає два щеплення, отримає від держави тисячу гривень.

Тисячу гривень, які президент Володимир Зеленський пообіцяв усім щепленим двома дозами проти коронавірусу, неможливо буде отримати готівкою на руки – ці гроші будуть своєрідним депозитом, який можна буде витратити на певний перелік послуг.

Виплату президентської тисячі гривень для повністю вакцинованих проти Covid-19 профінансують самі ж українці, які платять податки.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE