Politerno > Україна і світ > Німеччина призупинила сертифікацію “Північного потоку-2”, запуск можуть відкласти до березня

Німеччина призупинила сертифікацію “Північного потоку-2”, запуск можуть відкласти до березня

  • 17 Листопада, 2021
  • 652 Переглядів
  • 0
Північний потік-2

Процес сертифікації компанії Nord Stream 2 AG як оператора російського газопроводу “Північний потік-2” тимчасово зупинено.

Про це йдеться у заяві на сайті Федерального мережевого агентствоа Німеччини, повідомляє “Європейська правда”.

“Після ретельного вивчення документації агентство дійшло висновку, що сертифікувати оператора газопроводу “Північний потік-2″ можна буде лише в тому випадку, якщо цей оператор буде організований у юридичній формі відповідно до німецького законодавства”, – йдеться у заяві.

Зазначається, що компанія Nord Stream 2 AG, що базується у Швейцарії, вирішила не змінювати свою існуючу організаційно-правову форму, а замість цього заснувати дочірню компанію відповідно до німецького законодавства виключно для управління німецькою частиною газопроводу.

“Ця дочірня компанія має стати власником та оператором німецької частини газопроводу. Тоді дочірнє підприємство має виконати вимоги незалежного оператора передачі, як це викладено в законі Німеччини про енергетичну промисловість”, – пояснили в агентстві.

Процедура сертифікації буде призупинена, доки основні активи та людські ресурси не будуть передані дочірньому підприємству, а агентство не зможе перевірити, чи є документація, повторно подана дочірнім підприємством, як новим заявником, повною.

“Коли ці вимоги будуть виконані, агентство зможе відновити свою експертизу в решту чотиримісячного періоду, встановленого законом, підготувати проєкт рішення та надати його Європейській комісії для висновку, як передбачено в законодавстві ЄС про внутрішній ринок”, – йдеться у заяві.

Як стало відомо агентству Reuters від джерела в уряді Німеччини, через рішення німецького регулятора призупинити процедуру сертифікації компанії Nord Stream 2 AG введення в експлуатацію газопроводу “Північний потік-2” може бути відкладено до березня наступного року.

“Я очікую, що запуск “Північного потоку-2″ може бути відкладений до березня 2022 року”, – заявило одне з джерел.

Джерело послалося на необхідність того, що російський “Газпром” повинен створити товариство з обмеженою відповідальністю відповідно до законодавства Німеччини, додавши, що “Газпром” заявив, що почне це робити.

Консорціум Nord Stream 2 має створити дочірню компанію, щоб продемонструвати наявність достатнього фінансування та незалежності від російської материнської компанії, перш ніж період сертифікації знову відновиться.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE