Politerno > Україна і світ > У Зеленського вже обіцяють “повніше” розслідування “Вагнергейту”

У Зеленського вже обіцяють “повніше” розслідування “Вагнергейту”

  • 21 Листопада, 2021
  • 615 Переглядів
  • 0
веніславський

Повноцінні висновки щодо операції із затримання “вагнерівців” можна буде робити після завершення розслідувань за трьома напрямами.

Про це в ефірі телеканалу “Дом” розповів народний депутат (фракція “Слуга народу”), представник президента України у Конституційному суді України Федір Веніславський.

“Є три напрями розслідування цієї події. Перший — це Тимчасова слідча комісія Верховної Ради України. Другий — Державне бюро розслідувань під процесуальним керівництвом Офісу генерального прокурора, за фактом оприлюдненої у ЗМІ інформації було зареєстроване кримінальне провадження. І третій напрям — це журналістські розслідування Bellingcat та українських журналістів. Ось коли вся ця інформація буде повністю вивчена та узагальнена, тоді ми зможемо робити якісь висновки”, — наголосив Веніславський.

Нардеп нагадав, що Тимчасова слідча комісія Верховної Ради, пропрацювавши кілька місяців, підготувала проміжний звіт.

“Всі охочі можуть з ним ознайомитися на сайті Верховної Ради України. Але я б закликав усіх дочекатися остаточного звіту, який має бути повнішим, комплекснішим, з урахуванням, зокрема, і тих матеріалів, які надали розслідувачі-журналісти Bellingcat”, — сказав Веніславський.

Він наголосив на головному проміжному підсумку: ані розслідування Bellingcat, ані розслідування Тимчасової слідчої комісії не встановили факту державної зради з боку вищих посадових осіб Української держави або факту витоку інформації з Офісу президента. 



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE