Politerno > Україна і світ > В РФ прокоментували дані про можливий напад на Україну і заявили про ризик провокацій в Криму

В РФ прокоментували дані про можливий напад на Україну і заявили про ризик провокацій в Криму

  • 21 Листопада, 2021
  • 604 Переглядів
  • 0

Речник президента РФ Дмітрій Пєсков назвав інформацію західних спецслужб щодо підготовки вторгнення в Україну істерією – він “не виключає спроб провокацій”.

Про це повідомляє ТАСС.

РФ сконцентрувала понад 92 тисячі військовослужбовців біля кордонів з Україною.

За даними американських розвідників, Москва готується атакувати до кінця січня – початку лютого з різних напрямків.

Вже й українська розвідка заявила про плани Росії розгорнути військові дії проти України.

У Володимира Путіна назвали публікацію цієї інформації “істерикою”, і звинуватили США у ситуації, що склалася.

Крім того, Пєсков заявив, що “не можна виключати” можливі провокації, які нібито стануть приводом звинуватити Росію у нападі на Україну. Про які саме провокації йдеться, він не уточнив.

“Ця істерика нагнітається штучно. Звинувачують (Москву – ред.) у якійсь незвичайній військовій активності на нашій території ті, хто пригнав свої збройні сили через океан. Тобто Сполучені Штати Америки. Ну, це не зовсім логічно і не зовсім пристойно”, – зазначив Пєсков.

Окремо спікер Путіна озвучив погрозу, що спроби силової деокупації ОРДЛО матимуть “найсерйозніші наслідки”.

“Україна, швидше за все, добивається чергової спроби розпочати силове вирішення своєї власної проблеми (мова про окупацію російськими гібридними військами частини Донбасу – УП). Добивається цього, швидше за все, під прикриттям тих самих навчань НАТО, кораблів НАТО у Чорному морі, американських, британських солдатів у регіоні, яких стає дедалі більше”, – зазначив Пєсков.

Своєю чергою заступник секретаря Ради безпеки РФ Олександр Гребенкін в інтерв’ю “Російській газеті” заявив про зростання ризику провокацій з боку України на кримському напрямку та щодо економічних об’єктів Росії в Азовському та Чорному морях.

“В результаті державного перевороту владу в Україні вже котрий рік утримують люди, які сповідують радикальний націоналізм, русофобію і безпідставно оголосили з власних кон’юнктурних міркувань нашу країну “агресором”. Цей фактор, безумовно, дуже негативно впливає на оперативну обстановку на російсько- українській ділянці державного кордону.

Так, останнім часом зросли ризики проведення українськими спецслужбами та радикальними організаціями провокацій на кримському напрямку та щодо об’єктів морської економічної діяльності та транспортних переходів в Азовському та Чорному морях”, – зазначив Гребенкін.

Заступник секретаря Ради безпеки РФ також заявив, що на кордоні з Україною відзначається зростання транскордонної злочинності, пов’язаної з організацією каналів незаконного переміщення зброї, боєприпасів та вибухових речовин, а також контрабандою наркотиків, товарів, вантажів та паливно-мастильних матеріалів.

“Продовжується деструктивна діяльність української влади з вчинення негативного інформаційного впливу на російських громадян, які проживають у Республіці Крим та інших прикордонних регіонах Росії. Це відбувається в тому числі шляхом поширення через різні медійні ресурси спотворених та недостовірних відомостей про зовнішню та внутрішню політику нашої країни”, – стверджує Гребенкін.

Нагадаємо, Європейський парламент та ООН попросили Bellingcat надати матеріали з розслідування у справі “вагнерівців” як прямий доказ участі Росії у війні проти України на Донбасі.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE