Politerno > Україна і світ > ГарПок повідомив у суді, що блокувати виплати по “зеленому” кредиту ЄС вирішили “на самому-самому верху”

ГарПок повідомив у суді, що блокувати виплати по “зеленому” кредиту ЄС вирішили “на самому-самому верху”

  • 24 Листопада, 2021
  • 526 Переглядів
  • 0

Офіційний представник ДП “Гарантований покупець” у Господарському суді Києва заявив, що рішення про блокування платежів компанії “ДТЕК ВДЕ” прийнято “на самому-самому верху”.

Як повідомляє “РБК-Україна”, про це йдеться в постанові суду від 22 листопада.

“Судом було поставлено представнику ДП “Гарантований покупець” питання щодо проміжку часу, необхідного для формування ним платіжного доручення на переказ коштів ТОВ “ДТЕК Приморська ВЕС”, на що представник спочатку відповів, що це відомо “нагорі”. А на уточнювальне запитання суду, що мається на увазі під поняттям “нагорі”, представник боржника повідомив: “на самому-самому верху”, – вказано в рішенні суду.

Представник Гарпоку офіційно підтвердив зобов’язання держкомпанії щодо сплати боргів “ДТЕК”, а зрив виплат пояснив “великою кількістю платежів”, які начебто “потребують значного періоду часу”.

Саме на запитання, скільки потрібно часу, адвокат держпідприємства вказав суду, що це відомо лише на “самому верху”.

Нагадаємо, 13 листопада уряд заблокував виплату боргів перед “зеленими” інвесторами із коштів цільових “зелених” єврооблігацій під державні гарантії.

15 листопада виплати отримали всі компанії, окрім однієї компанії – ДТЕК ВДЕ.

3 млрд грн ГарПок повернув на свої рахунки всупереч умовам кредитної угоди під державні гарантії.

ДТЕК повідомив західних кредиторів про дискримінаційні дії українського уряду і зажадав провести розслідування махінацій під час розподілу коштів єврооблігацій.

Світові ринки відреагували падінням котирувань українських цінних паперів та підвищенням ризику дефолту країни на 20%. 

Три млрд грн коштів “зелених” єврооблігацій, які ДП “Гарантований покупець” тримає на своїх рахунках, можуть бути використані не за цільовим призначенням.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE