Politerno > Україна і світ > Рішення уряду: дано старт роботі БЕБ і призначено тимчасового очільника податкової

Рішення уряду: дано старт роботі БЕБ і призначено тимчасового очільника податкової

  • 25 Листопада, 2021
  • 538 Переглядів
  • 0

Кабінет міністрів запустив роботу Бюро економічної безпеки, але досі не виділив йому будівлю.

Про це відомо з розпорядження уряду №1493-р від 24 листопада.

“Погодитися з пропозицією Бюро економічної безпеки про початок його діяльності та можливість виконання зазначеним Бюро функцій та завдань щодо протидії правопорушенням, що посягають на функціонування економіки держави”, – йдеться у розпорядженні.

Таким чином БЕБ розпочинає роботу зі штатом у 214 осіб. Державна фіскальна служба також повинна бути ліквідована з дня ухвалення урядом рішення про створення Бюро, тобто з 24 листопада.

Бюро економічної безпеки – єдиний орган державної влади, відповідальний за боротьбу з економічними злочинами. Відсьогодні БЕБ отримує відповідні повноваження від Служби безпеки та Податкової міліції.

Бюро створювалося передусім як аналітичний орган. До його повноважень входять виявлення зон ризиків в економіці, надання пропозицій щодо законодавчих змін для усунення схем економічних злочинів, розслідування таких злочинів та розробка аналітичних висновків.

Водночас у БЕБ заявляють, що досі не отримали спеціально обладнані приміщення та будівлі. Це може призвести до затягування передачі наявних кримінальних проваджень до БЕБ від правоохоронців, які втрачають функції розслідування економічних правопорушень. 

Також розпорядженням уряду №1503-3 від 25 листопада обов’язки голови Державної податкової служби 25 листопада покладено на Михайла Тітарчука.

Тітарчук є заступником голови ДПС з січня 2020 року, у квітні 2020 року виконував обов’язки голови податкової.

Працював в уряді Гройсмана заступником міністра Кабміну Олександра Саєнка у 2016 році, після чого перейшов до Мінекономрозвитку на посаду заступника міністра. Там Тітарчук пропрацював три роки до вересня 2019 року.

Відтоді встиг тиждень попрацювати у Державній фіскальній службі і перейти до Податкової, де працює досі.

У 2015-16 роках працював головою райдержадміністрації Білгорода-Дністровського. 

До цього працював у міжнародних компаніях у сферах логістики та авіації. У 2004-2007 роках працював на держпідприємстві підпорядкування Міноборони.

Нагадаємо, понад 80% відомих переможців конкурсу на посади аналітиків, детективів, оперуповноважених та інспекторів у Бюро економічної безпеки є колишніми працівниками Державної фіскальної служби.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE