Politerno > Україна і світ > Поліція прийшла з обшуком до депутата “ЄС” через замах на Шефіра

Поліція прийшла з обшуком до депутата “ЄС” через замах на Шефіра

  • 25 Листопада, 2021
  • 526 Переглядів
  • 0
Волошин - ЄС

Поліція провела обшуки у депутата Івано-Франківської облради Сергія Волошина у справі про замах на першого помічника президента Володимира Зеленського Сергія Шефіра.

Про це повідомляє “Європейська солідарність” у Facebook.

“24 листопада зранку в будинку Сергія Волошина відбувся обшук, а документи, якими прикривалася поліція, прямо вказують, що депутата намагаються звинувачувати небагато-немало, а у замаху на Шефіра”, – зазначили у ЄС.

“Вони вдосвіта будять моїх батьків, в мами трусяться руки, батько хвилюється… Чи є для цього підставою те, що я є власником зброї калібру 7.62? В Україні таких є десятки або й сотні тисяч. Цікаво мені, чи на території Івано-Франківської області ще у когось проводили обшуки з таких підстав”, – пише видання “Курс” з посиланням на Волошина.

Обшуки відбулися у будинку Волошина у місті Яремче, а також у будинку його батьків. Вони проходили на підставі ухвали Печерського суду Києва від 3 листопада.

За словами Волошина, слідчі пояснили, що у машину Шефіра стріляли зі зброї калібру 7.62 – а у нього є зареєстрована мисливська рушниця такого калібру.  

Депутат від “ЄС” додав, що під час замаху на Шефіра на Київщині не перебував. Він зазначив, що ще у вересні дав вичерпну інформацію слідчим, де перебував у день замаху на першого помічника президента, коли користувався зброєю тощо.

У “ЄС” такі дії правоохоронців назвали спробою тиску влади на опозицію.

У партії додали, що влада лише імітувала розслідування замаху на Шефіра, і тепер “не знайшла нічого кращого, ніж використати її для переслідування “Європейської солідарності””.

У “ЄС” переконані, що так “влада намагається відвернути увагу країни від своєї тотальної некомпетентності, катастрофічної ситуації з ковідом, “вагнергейтом”, офшорним скандалом та енергетикою” і пробує “побудувати в Україні авторитарний режим за путінськими лекалами”. 

Джерела “Української правди” в правоохоронних органах підтвердили, що у Волошина дійсно проходили обшуки, але деталей співрозмовники видання розповісти не змогли. 

Водночас вони додали, що наразі обшуки проходять у низки людей, які мають зареєстровану зброю калібру 7.62.

“Українська правда” намагається отримати коментарі щодо обшуків у поліції та в Офісі генпрокурора.

Нагадаємо, 22 вересня під Києвом стріляли в автомобіль першого помічника президента Володимира Зеленського Сергія Шефіра, поранений водій машини.

З’явилися фото і відео із місця обстрілу автомобіля першого помічника президента Володимира Зеленського Сергія Шефіра.

Обстріл автомобіля першого помічника президента України Сергія Шефіра в ОП пов’язали з політикою глави держави Володимира Зеленського щодо зниження впливу олігархів на суспільні процеси.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE