Politerno > Україна і світ > У США вийшла книга про зв’язки Коломойського із Зеленським, автор оцінив ймовірність екстрадиції олігарха

У США вийшла книга про зв’язки Коломойського із Зеленським, автор оцінив ймовірність екстрадиції олігарха

  • 26 Листопада, 2021
  • 700 Переглядів
  • 0
Коломойський і Зеленський

23 листопада у США вийшла книга “Американська клептократія”, зокрема, про відмивання грошей у США олігархом Ігорем Коломойським та його зв’язки з президентом України Володимиром Зеленським.

У книзі описані два кейси, один із них – це афера олігарха Ігоря Коломойського з «ПриватБанком». Автором книги став журналіст-розслідувач Кейсі Мішель, а передмову написав експерт Atlantic Council Андерс Ослунд.

 

Історію з «ПриватБанком» автор вважає одним із найбільших відмивань грошей в історії та докладно описує технологію виведення коштів із фінустанови через офшорні юрисдикції.

Автор книги вважає, що олігарх Ігор Колмойський найближчим часом не залишить межі України, що ускладнить його екстрадицію до США.

Під час презентації книги в ефірі американського дослідницького центру Atlantic Council на питання про можливість видачі олігарха в США Кейсі Мішель припустив:

“Очевидно, якщо Коломойський найме кваліфікованих юристів, вони навряд чи рекомендують йому летіти до Відня найближчим часом”.

Він також прокоментував в інтерв’ю Atlantic Council причини вибору Коломойського та частково президента України як об’єкта свого розслідування.

За словами автора, Коломойський є найбільшим власником нерухомості в Клівленді штат Огайо, що дуже нетиповий вибір місця інвестування для “сумнівного капіталу” з пострадянських країн.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE