Politerno > Україна і світ > В регіонах кличуть на держпереворот за 1 тисячу в день, – Корнієнко

В регіонах кличуть на держпереворот за 1 тисячу в день, – Корнієнко

  • 30 Листопада, 2021
  • 750 Переглядів
  • 0

Перший віцеспікер парламенту Олександр Корнієнко стверджує, що 1 грудня “готуються якісь підвози” людей до Києва і що мешканцям України пропонують по тисячі гривень/день за участь у “держперевороті”.

Про це Корнієнко заявив на брифінгу у парламенті 30 листопада, відповідаючи на питання, чи варто готуватися до держперевороту 1 грудня, про що заявляв президент.

“Чи варто готуватися вам (журналістам – ред), чи усім? Я би радив вам приїжджати раніше. Тому що в рамках перевороту можуть бути заблоковані просто проходи. Ну, так – є така думка.

Хоча, коли людей збирають у регіонах по тисячі гривень в день – то це якось на переворот менше схоже. Якщо вже люди не хочуть в перевороті брати участь безкоштовно – то це питання до “перевертачів”. Хоча, ну зараз погода дуже погана, може, треба і тисячу давати, щоб люди так спромоглися”, – зазначив нардеп.

Перший віцеспікер додав, що інформація про пропоновану тисячу гривень у нього від правоохоронців.

Водночас він не зміг відповісти на питання, хто пропонує тисячу – опозиція чи олігархи, вказавши, що “є різна інформація”.

Корнієнко нагадав, що наразі через держпереворот, який нібито готується, відкрите кримінальне провадження, а “ми (ймовірно, провладна партія – ред.) зі свого боку так тролимо опозиціонерів, які у нас отак збираються і не завжди можуть артикулювати, з якого приводу”.

На запитання, чому не збирається РНБО через нібито підготовку держперевороту, перший віцеспікер сказав, що “РНБО збереться, коли треба буде”.

Нагадаємо, президент Зеленський під час пресмарафону заявив про підготовку “певними представниками РФ та України” державного перевороту на початок грудня.

Журналіст американського видання Buzzfeed News Крістофер Міллер розповів про ймовірних організаторів державного перевороту в Україні.

В СБУ заявляють про розслідування кримінального провадження “за фактом готування окремими громадянами України та РФ дій з метою захоплення державної влади”.

Перший заступник спікера парламенту Олександр Корнієнко закликав нардепів дотримуватися “правової та поведінкової культури” під час щорічного виступу у Раді президента Володимира Зеленського.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE