Politerno > Україна і світ > Турчинов закликав демократичні сили об’єднатись, а протестувальники покидали монети в стіни ОП. ФОТО

Турчинов закликав демократичні сили об’єднатись, а протестувальники покидали монети в стіни ОП. ФОТО

  • 1 Грудня, 2021
  • 701 Переглядів
  • 0

Екссекретар РНБО Олександр Турчинов закликав демократичні опозиційні сили об’єднатись і утворити спільний штаб для легітимної зміни влади. Згодом протестувальники пішли на Банкову, де закидали стіни будівлі Офісу президента монетками та пішли організованою колоною вулицею Лютеранською до будівлі Верховної Ради.

За три роки Володимир Зеленський так і не зрозумів, що у Кремлі розуміють тільки позицію сили, заявив на Майдані під час виступу на мітингу Турчинов.

 

Він також попередив Зеленського, що “договорняк” з Путіним не пройде, тому що українці цього не дозволять, адже саме це є зрадою та державним переворотом.

“Українці на передовій сьогодні тримають безпеку держави. Справжні патріоти сьогодні є тим щитом, через який не переступить Путін. Це ніяк не може зрозуміти Зеленський”, – зазначив Турчинов.

Він зауважив, що нинішня влада корумпована і бездарна.

“Ніколи в парламенті не було стільки брудного чорного “бабла”, як зараз. Монобільшість голосує за “бабло” і приймає закони, які не дають нормально жити українцям”, – сказав він, нагадавши, що вчора був прийнятий “ресурсний” закон, за яким в умовах ковіду, економічної кризи, яку самі вони створюють, будуть підвищені податки для українців. 

Українці не голосували за тотальну корупцію, за авторитаризм, не голосували за брехню. За зраду українці не голосували, яку Зеленський хоче просунути через переговори з Путіним. Саме це є зрада, це є приниження”, – сказав Турчинов.

“Саме тому, – на його думку, – треба визначитись, що робити з цією владою. Необхідне повне її перезавантаження, і почати треба з дострокового припинення повноважень парламенту та обрання нової Верховної Ради. Ми це будемо робити відповідно до Конституції, українських законів і права”.

За його словами, для того, щоб навести лад у рідній країні і захистити її, необхідно головне – єднання нації. “Почати шлях до цього єднання ми повинні, продемонструвавши єдність опозиційних демократичних, патріотичних сил. Прийшов час створення координаційної ради об’єднаної опозиції”, – наголосив Олександр Турчинов. 

Учасники мітингу прийшли близько 20:40 на вулицю Банкову, куди їх невдовзі пропустили правоохоронці на площу перед будівлею Офісу президента.

Представник політичної партії “Демократична сокира” Юрій Гудименко виступив із закликами вимагати відставки президента Володимира Зеленського та голови Офісу Андрія Єрмака. Серед гасел учасників політичної акції кричали “Єрмака в Сибір!”.

Невдовзі протестувальники почали кидати монетки в стінки та двері будівлі. Учасники пояснили, що суть цієї акції є немовби “зібрати кошти для квитків до Ростова” Єрмаку та Зеленському. За задумом організаторів акції, монетки також є метафоричною відповіддю на закиди Зеленського, що в Україні планували “проплачений державний переворот”.

Близько 21:00 організована колона залишила площу перед Офісом і вийшли на вулицю Лютеранську, збираючись до будівлі Верховної Ради. Водночас частина мітингувальників залишилася під стінами Офісу президента. 

Ситуацію контролюють поліцейські та Національна гвардія. Сутичок не зафіксували.

На Майдані Незалежності розібрали сцену, з якої виступали організатори акції перед тим, як рушити на Банкову.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE