Politerno > Україна і світ > Зеленський вже одного разу зазирнув в очі Путіну. Тепер не знаємо, як відмотати назад усі ті перемовини, – Костенко

Зеленський вже одного разу зазирнув в очі Путіну. Тепер не знаємо, як відмотати назад усі ті перемовини, – Костенко

  • 10 Грудня, 2021
  • 883 Переглядів
  • 0

Військовий розвідник, нардеп “Голосу” Роман Костенко вважає неправильною тактикою бажання президента Володимира Зеленського вести прямі переговори з Росією.

Про це в інтерв’ю Цензор.НЕТ розповів нардеп “Голосу” Роман Костенко.

“Він вважає, що зараз потрібно вести такі перемовини. Згадайте, коли тільки став президентом, обираючись на обіцянках принести мир, у Францію поїхала делегація, щоб поговорити із Путіним. Причому не розуміючи усіх нюансів великої геополітичної гри і не маючи чіткого плану – просто хотіли поговорити. А у Росії він був, тому Зеленському накидали зобов’язань. Українська делегація повернулася ніби із перемогою: “Ось ми поговорили!”. Але ж, насправді, привезли обіцянки виконання Мінських домовленостей, зокрема у частині імплементації формули Штайнмаєра, яка, на мою думку, є згубною для суверенітету України та у подальшому призведе до ще більших проблем, аніж ті, що зараз є у нас на Сході”, – пояснив парламентар.

Костенко зазначив, що сьогодні коли Зеленський пропонує щось змінювати, у тому числі, в Мінському форматі, йому відповідають: “Ви підписали міжнародні домовленості, тому виконуйте, а після того поговоримо”.

“Тому Зеленський зараз хоче провести цю розмову, щоб щось змінити. Я вважаю це неправильною тактикою. От, припустимо, приїжджає президент на зустріч до Російської Федерації, яка “брязкає зброєю” у нас на кордонах, окупувала частину наших територій та анексувала Крим, і каже: “Виведіть війська!”. Щоби що?! Росії ж має бути з цього вигода! Вона хотіла б, щоб ми сказали: “Віддаємо вам Крим, пускаємо туди воду та відмовляємося від НАТО”. Але це наші “червоні лінії”! Президент усьому суспільству повинен пообіцяти: “Якщо я їду на такі переговори, то не дозволю їх переступати”. Але ми від нього такого не чуємо!” – наголосив нардеп.

“Тому я побоююся цих перемовин. Хоча і схиляюся до того, що їх не буде. Вони віртуальні. Ми навіть не бачимо плану дій. Є намір “просто поговорити”. А це те саме, що “зазирнути в очі”. Одного разу уже зазирнули. Тепер не знаємо, як відмотати назад усі ті перемовини”, – підсумував він. 

Нагадаємо, командування Військово-морських сил України заявляє про перекриття російським військовим флотом судноплавство на 70% акваторії Азовського моря.

Східноєвропейські країни критично поставилися до пропозиції президента США Джо Байдена провести зустріч кількох країн НАТО з Росією для обговорення напруженості вздовж кордонів України.

Державний департамент США застосував санкції проти ексглави Конституційного суду України Олександра Тупицького.

Міністерство фінансів США оголосило нові санкції проти колишнього заступника глави адміністрації президента України часів Януковича Андрія Портнова.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE