Politerno > Україна і світ > Зеленський вважає, що Україна – “лідер демократичних перетворень у регіоні”

Зеленський вважає, що Україна – “лідер демократичних перетворень у регіоні”

  • 10 Грудня, 2021
  • 699 Переглядів
  • 0

Президент Володимир Зеленський взяв участь у ініційованому президентом США Джозефом Байденом віртуальному саміті за демократію, на якому розповів про свої досягнення.

Про це повідомляє Офіс президента.

Під час виступу Зеленський наголосив, що незалежність, свобода та демократія є частиною ДНК українців, і нагадав історію становлення України як незалежної держави у 1991 році.

Він також додав, що Україна є лідером демократичних перетворень у регіоні, а також розповів про зроблені кроки – “ухвалений закон про деолігархізацію, завершення реформи децентралізації, відновлення механізму народовладдя, розбудовування інститутів прямої демократії”.

Зеленський запевнив, що Україна досягла суттєвого прогресу в розбудові власних демократичних інституцій і є надійним партнером для всіх, хто готовий ставати на захист демократії та свободи у світі.

В контексті “демократичних перетворень” за версією Зеленського нагадаємо, що як заявив редактор Цензор.нет Юрій Бутусов, свідчення розвідника Бурби у будь-якій демократичній країні стали б основою для початку процедури імпічменту президента.

Під час ефіру звільнений Зеленським ексголова ГУР МО Василь Бурба заявив, що глава ОП Андрій Єрмак від імені президента Володимира Зеленського дав вказівку перенести спецоперацію щодо “вагнерівців”.

Також зазначимо, що наприкінці вересня посли країн G7 заявили, що продовжують спостерігати за процесом судової реформи в Україні “із занепокоєнням та розчаруванням” через графік роботи конкурсу Ради суддів.

Президент “венеційки” жорстко розкритикував ініційовані владою плани ВР змінити закон про судоустрій.

Уже минуло три місяці з моменту підписання спільної декларації президента США Байдена та президента України Зеленського про негайне розблокування конкурсу щодо обрання керівника САП. Зеленський так і не розблокував призначення голови САП.

Громадська Рада контролю НАБУ звинуватила президента Зеленського у брехні стосовно конкурсу на голову САП, яку Офіс Зеленського свідомо саботує вже рік.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE