Politerno > Україна і світ > Через 3 місяці після підписання спільної з Байденом заяви Зеленський так і не розблокував призначення голови САП, – Бутусов

Через 3 місяці після підписання спільної з Байденом заяви Зеленський так і не розблокував призначення голови САП, – Бутусов

  • 1 Грудня, 2021
  • 526 Переглядів
  • 0

Сьогодні виповнилося три місяці з моменту підписання спільної декларації президента США Байдена та президента України Зеленського про негайне розблокування конкурсу щодо обрання керівника САП.

Про це пише на своїй сторінці в соцмережі Фейсбук головний редактор Цензор.НЕТ Юрій Бутусов.

На його думку, безпрецедентно, що до тексту спільної декларації президент США вписав тоді пункт про “негайне розблокування конкурсу” в український державний орган. Але ще безпрецедентніше, що пункт про негайне розблокування конкурсу президент України не виконує.

“Пройшло 15 місяців з моменту звільнення голови САП Назара Холодницького, і досі антикорупційна прокуратура не має повноцінного керівництва, проведення конкурсу планомірно зриває Офіс президента. Це зриває нормальну роботу Національного антикорупційного бюро. Але навіть невиконання зобов’язань перед Байденом не лякає Зеленського”, – зазначає Бутусов.

Журналіст нагадує, що минуло 23 місяці з моменту звільнення голови Державного бюро розслідувань Труби – і досі не призначено нового керівника. А виконувач обов’язків голови ДБР Олексій Сухачов виконує будь-які замовлення Офісу президента.

“Таке ручне правосуддя створене Зеленським для того, щоб карати кого заманеться, і рятувати від відповідальності своє оточення. І про це президент нічого не сказав у Верховній Раді”, – резюмував Бутусов.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE