Politerno > Україна і світ > У Тимошенко рівні із Зеленським шанси на президенство, – соціолог

У Тимошенко рівні із Зеленським шанси на президенство, – соціолог

  • 11 Січня, 2022
  • 1501 Переглядів
  • 0

Лідерка “Батьківщини” Юлія Тимошенко може скласти реальну конкуренцію чинному президенту Володимиру Зеленському й отримати шанс на президентство у разі проходження у другий тур виборів.

Про це в інтерв’ю “Главкому” повідомив заступник директора КМІС Антон Грушецький.

“Виявилося, що просто перезавантаження влади й приведення до влади молодих людей (начебто хороших, бо “простих” і “чесних”) недостатньо. Виявилося, що також потрібні професіонали. А Юлія Тимошенко відповідає цим критеріям – принаймні, для частини респондентів”, – наголошує соціолог.

На його думку, кримінальне переслідування Петра Порошенка може поставити під сумнів його участь виборах. Тоді кандидатами на фінал президентського забігу будуть Юлія Тимошенко та Юрій Бойко. І якщо останній, як власне і Петро Порошенко, не має жодних шансів перемогти Володимира Зеленського, то лідер “Батьківщині” сьогодні єдина, у кого такі шанси є.

“Є попит і на когось “нового”, і на когось компетентного. Юлія Тимошенко, як і Петро Порошенко, потрапляють в категорію політиків з “досвідом державного управління”. Коли ми ставили респондентам запитання, що потрібно для прискорення розвитку України, то вони якраз і вказали на те, що необхідним є приведення до влади людей з таким досвідом”, – вважає Грушецький.

Нагадаємо, за даними опитування КМІС, проведеного наприкінці грудня, у другому турі виборів президента чинний голова держави перемагає Петра Порошенка, Юрія Бойка та Дмитра Разумкова. А от у парі “Зеленський – Тимошенко” співвідношення становить 51,6% до 48,4%, тобто різниця – у межах статистичної похибки.

Нагадаємо, якби президентські вибори відбулися наприкінці грудня, то 24,2% із тих, хто визначився, проголосували б за чинного главу держави Володимира Зеленського, наступний у рейтингу – попередній президент Петро Порошенко – 13,7%. 9,6% – у Ю.Тимошенко.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE