Politerno > Україна і світ > Банкова таки затвердить Клименка переможцем, але збиватиме його спецперевіркою, – Шабунін про конкурс на керівника САП

Банкова таки затвердить Клименка переможцем, але збиватиме його спецперевіркою, – Шабунін про конкурс на керівника САП

  • 11 Січня, 2022
  • 743 Переглядів
  • 0

Оскільки президент України Володимир Зеленський обманув МВФ, пообіцявши призначити керівника САП ще в листопаді минулого року та не виконавши цієї обіцянки, Україні не варто очікувати нових позик принаймні до виконання цього зобов’язання з Меморандуму.

Про це голова Центру протидії корупції Віталій Шабунін написав у фейсбуц.

“Продовження з конкурсом САП та що чекати від МВФ. МВФ попередив про відплив капіталу і знецінення валюти на ринках, що розвиваються, (Україна серед них). Тобто позики уряду на ринках коштуватимуть нам ще дорожче, а значить дешеві гроші МВФ знову стають питаннями виживання”, – нагадує він.

“Вибачте, але тут я знову про САП: Банкова МВФ обманула, обіцявши призначити керівника САП ще в листопаді. Це означає, що наступних позик не буде. Принаймні, до виконання цього зобов’язання з Меморандуму”, – впевнений Шабунін.

“Що далі буде з конкурсомі?, – порушує питання голова ЦПК.

“Схоже, Банкова дасть відмашку своїм членам комісії таки затвердити переможця (Клименка), але потім збиватиме його незаконною (повторною) спецперевіркою. За результатами повторної спецперевірки в Клименка або заберуть доступ до держтаємниці, або рішенням суду скасують конкурс (через власне незаконність повторної спецперевірки)”, – пише Шабунін, обіцяючи більш детально зупинитися на описі цього сценарію вже завтра.

В той же час він запевняє, що підготовка до такого сценарію очевидна з вчорашньої новини Укрінформу від “джерел”, які “втулили журналістам очевидну брехню”.

Брехня 1. “Джерело” спростувало проведення Офісом генпрокурора повторної спецперевірки.

“Я на власні очі бачив відповідні документи – повторна спецперевірка щодо Синюка проводиться точно. Якщо спецпервірка не проводиться, то в чому проблема сказати про це офіційно?” – додає він.

Шабунін також нагадує, що в одному із інтерв’ю переможець конкурсу Клименко прямо заявив про спроби втягнути його в повторну (незаконну) спецперевірку.

Брехня 2. Автор стверджує, що Порядок роботи комісії передбачає повторну спецперевірку. В жодному пункті того Порядку (чи будь-якого іншого документу) немає про повторну спецперевірку.

Нагадаємо, на початку січня Шабуніні заявив, що команда президента Володимира Зеленського спробує затягнути конкурс на обрання директора НАБУ, який має відбутись навесні 2022 року, за тією ж схемою, за якою вже понад рік перешкоджає обранню нового керівника САП.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE