Politerno > Україна і світ > Прихильники Порошенка пішли на Банкову, а в Зеленського кажуть, що політизації справи немає. ФОТО

Прихильники Порошенка пішли на Банкову, а в Зеленського кажуть, що політизації справи немає. ФОТО

  • 19 Січня, 2022
  • 629 Переглядів
  • 0

Прихильники експрезидента Петра Порошенка вирушили на Банкову до Офісу президента.

Після оголошення рішення суду про обрання запобіжного заходу Порошенкові мітингувальники вишикувалися у колону і вирушили до Банкової. 

Люди несуть великий банер “Не грайте з Порохом” і вигукують “Володя, ми до тебе йдемо”. 

Самого Порошенка серед них немає.

З якою метою люди йдуть на Банкову і як довго планують там мітингувати, невідомо. 

За порядком біля Офісу президента слідкують правоохоронці. 

За словами радника голови Офісу президента Михайла Подоляка, рішення суду про запобіжний захід п’ятому президенту та народному депутату Петру Порошенку свідчить, що жодної політизації справи немає.

“Жодної політизації “вугільної справи” не було і немає.

Бачимо, що на третій день традиційної гучної PR-брехні пана Порошенка про те, що йому нібито вже підготували кайданки і камеру в слідчому ізоляторі, а рішення суду нібито написано десь кимось іншим, а не суддею, з’явилось рішення самого судді. 

Особисте зобов’язання це абсолютно чіткий запобіжний захід, хоча і не такий, який “анонсував” сам Порошенко та його прихильники. Цей запобіжний захід дає конкретну відповідь про нинішній процесуальний статус пана Порошенка, а також про цілий ряд обмежень щодо нього та обов’язковість прийняття участі в необхідних слідчих діях.

Тому ще раз наголошу, що станом на зараз пан Порошенко все ж таки має юридичний обов’язок брати участь у процесуальних діях і більше не намагатись втекти за кордон. На такому грунті можна очікувати подальше просування цієї справи до цілком логічного і коректного встановлення всіх обставин і визначення ступеню відповідальності кожної особи, яка фігурує в цій справі”.

В Офісі президента вважають, що обрання запобіжного заходу у вигляді особистого зобов’язання доводить, що триває юридичний процес та коректне дотримання вимог процесуального законодавства.

Нагадаємо, Печерський райсуд Києва обрав запобіжний захід експрезиденту Петру Порошенку у вигляді особистого зобов’язання за підозрою у держзраді та сприянні терористичним організаціям.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE