Politerno > Україна і світ > Танки, САУ, боєприпаси й пальне: Росія перекинула на Донбас ще понад 100 одиниць техніки

Танки, САУ, боєприпаси й пальне: Росія перекинула на Донбас ще понад 100 одиниць техніки

  • 21 Січня, 2022
  • 671 Переглядів
  • 0

Головне управління розвідки Міноборони України заявило, що в січні Росія перекинула в ОРДЛО декілька танків та самохідних артилерійських установок, інше озброєння, боєприпаси для артилерійських систем і мінометів, пальне.

Про це повідомило Головне управління розвідки Міноборони у Facebook.

“Командування ЗС РФ продовжує нарощувати бойові можливості оперативного угруповання російських окупаційних військ на тимчасово окупованій території в Донецькій та Луганській областях.

Зокрема, з початку поточного місяця окупанти приховано завезли залізничним і автомобільним транспортом з території РФ до з’єднань і частин 1 (Донецьк) та 2 (Луганськ) АК понад 7 тис. тонн пального, декілька одиниць танків та самохідних артилерійських установок, інше озброєння та боєприпаси, у тому числі для артилерійських систем і мінометів”, – йдеться у повідомленні.

Крім того, за даними українських розвідників, для комплектування особовим складом підрозділів противника “здійснюється активний набір найманців, які направляються на тимчасово окуповану територію в Донецькій та Луганській областях після проходження інтенсивних курсів підготовки в навчальних центрах”.

Для цього на території РФ розгорнуто “мережу вербувальних центрів”, заявляє ГУР.

Своєю чергою у Генштабі Міноборони заявили, що на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей упродовж доби 20 січня зафіксоване розміщення 101 одиниці військової техніки збройних формувань РФ, розміщеної з порушенням Мінських домовленостей.

Зокрема в зоні дій так званого “1 армійського корпусу” (“ДНР”), всього розміщено озброєння та військової техніки 13 одиниць, з них:

  • з порушенням лінії відведення в районі Бойківське (67 км від лінії зіткнення) – танки невстановленого типу (1 одиниця);

  • з порушенням районів зберігання в районі Тернове (57 км від лінії зіткнення) – танки невстановленого типу (10 одиниць);

  • військова присутність в зоні безпеки в районі Бойківське (67 км від лінії зіткнення) – ББМ (2 одиниці).

В зоні дій так званого “2 армійського корпусу” (“ЛНР”), всього розміщено озброєння та військової техніки 88 одиниць, з них:

  • з порушенням лінії відведення в районі Берегове (23 км від лінії зіткнення) – міномет (1 одиниця);

  • з порушенням районів зберігання в районі МИРНЕ (28 км від лінії зіткнення) – танки невстановленого типу (14 одиниць); самохідні гаубиці (10 одиниць); буксирувана артилерія невстановленого типу (12 одиниць);

  • військова присутність в зоні безпеки в районі Мирне (28 км від лінії зіткнення) – ББМ (51 одиниця).

Нагадаємо, як заявив державний секретар США Ентоні Блінкен, перетин українського кордону хоч одним російським військовим означатиме напад на Україну.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE