Politerno > Україна і світ > Сейм Польщі просить країни ЄС і НАТО надати всебічну підтримку Україні

Сейм Польщі просить країни ЄС і НАТО надати всебічну підтримку Україні

  • 27 Січня, 2022
  • 746 Переглядів
  • 0

Сейм Польщі прийняв резолюцію, у якій висловив свою незгоду з політикою РФ та звернувся до урядів країн НАТО та ЄС з проханням надати всебічну підтримку Україні.

Як повідомляє “Європейська правда”, про це пише видання Onet.

Проєкт резолюції підтримали 456 депутатів, проти був лише депутат “Конфедерації” Гжегож Браун, ніхто не утримався.

У резолюції йдеться, що Сейм Польщі із занепокоєнням спостерігає за діями Російської Федерації проти України.

“Ця діяльність створює серйозний ризик спричинення збройного конфлікту та дестабілізації Європи, що суперечить інтересам Республіки Польща”, – сказано в документі.

“Звертаємося до урядів країн НАТО та Європейського Союзу з проханням надати всебічну підтримку Україні, яка опинилася перед обличчям війни, та тверду відповідь держав-членів Європейського Союзу та Організації Північноатлантичного договору на агресію Російської Федерації”, – йдеться в ухваленій постанові.

Як зазначається, одним із виразів нинішньої кризи є енергетичний тиск Російської Федерації, спрямований проти країн Європейського Союзу та його партнерів.

“Ми проти запуску газопроводу “Північний потік-2″, який розриває європейську єдність перед обличчям агресивних дій Російської Федерації”, – заявили депутати.

“Сейм Республіки Польща висловлює свою опозицію політиці Російської Федерації, яка порушує міжнародне право та руйнує порядок і мир у Європі. Переживши історію ХХ століття, ми вважаємо своїм обов’язком… закликати наших союзників і партнерів до дій солідарності, спрямованих на запобігання загрози збройного конфлікту в Європі”, – йдеться в резолюції парламенту.

Як наголосили депутати, Україна є суверенною, вільною і демократичною державою. 

“Цілісність її території, недоторканність її кордонів і право на самовизначення українського народу жодним чином не повинні порушуватися. Українське суспільство має право вирішувати своє майбутнє. Шлях України до членства в Європейському Союзі і НАТО має залишатися відкритим, і її право на вступ є безперечним”, – йдеться в резолюції.

Нагадаємо, олігарх Дмитро Фірташ закликав Україну відмовитись від перспективи членства в НАТО та оголосити нейтралітет, бо від цього “виграють усі”.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE