Politerno > Україна і світ > “Якщо ти не прислуга, значить, – ворог”, – Кличко назвав звільнення урядом голів РДА придушенням самоврядування

“Якщо ти не прислуга, значить, – ворог”, – Кличко назвав звільнення урядом голів РДА придушенням самоврядування

  • 27 Січня, 2022
  • 603 Переглядів
  • 0

Міський голова Києва Віталій Кличко назвав погодження Кабміном звільнення голів РДА придушенням місцевого самоврядування.

Про це мер Києва написав на своїй сторінці у Facebook. Кличко наголосив, що відповідне рішення Уряду є неконституційним.

“З політичної ж точки зору скажу одне: таким “рішенням” урядовці долучилися до кампанії з придушення місцевого самоврядування в Україні та спроби побудувати жорстку вертикаль влади. Недемократичну і неконституційну. Киян хочу запевнити: інтересів громади я не здам. І захищатиму право мешканців столиці на самоврядування в своєму місті”, – наголосив Кличко.

Лідер “УДАРу” закликав владу припинити внутрішній розбрат і зосередити зусилля на протидії зовнішній агресії.

“Не треба керуватися принципом “якщо ти не прислуга, значить, – ворог”. Не треба зневажати місцеве самоврядування і тиснути та знищувати його! Ворог сьогодні у нас – один і спільний. І він тільки й чекає, щоб скористатися ситуацією внутрішнього розбрату і розборок. Сьогодні важливі єдність і спільні зусилля, щоб захистити і зберегти нашу державу. І не час для особистісних рефлексій чи змагань. Українці знову мають продемонструвати свою гідність, згуртованість і готовність усім разом дати відсіч агресору”, – підсумував Кличко.

Кличко повідомив, що не звільнятиме представників провладної партії з посад у КМДА за політичну приналежність.

“Я оцінюю та звільняю людей за результатами їх роботи, а не за політичною приналежністю. Як це відбувається в усіх демократичних країнах. Такими принципами має керуватися і центральна влада. Щоб управління — і місцеве, і державне — було в Україні професійним і ефективним, а не політично-лояльним. З юридичної точки зору – урядовці порушили закон, перевищивши свої повноваження. Бо місцеве самоврядування – це не втілення політичних забаганок центральної влади. Тому не треба нехтувати Конституцією і законами. Сподіваюся, у Президента є кому порадити, що не варто ухвалювати пропозицію уряду. Бо далі вже суд даватиме правову оцінку порушенню закону”, – підсумував Кличко.

Нагадаємо, правління Асоціації міст України проведе засідання, щоб обговорити заходи з організації територіальної оборони в областях на випадок російського наступу.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE