Politerno > Україна і світ > Угорщина не підтримає Україну у протистоянні з Кремлем через її політику щодо нацменшин, – Сійярто

Угорщина не підтримає Україну у протистоянні з Кремлем через її політику щодо нацменшин, – Сійярто

  • 27 Січня, 2022
  • 633 Переглядів
  • 0

Якщо Київ не змінить ставлення до прав нацменшин, Угорщина обмежить підтримку України навіть на тлі загрози військового вторгнення Росії.

Про це заявив міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто, інформує Цензор.НЕТ з посиланням на видання “Гордон”.

“Україна попросила про телефонну розмову з прем’єр-міністром Віктором Орбаном наприкінці минулого року. Президент Володимир Зеленський… позитивно описав майбутнє двосторонніх відносин, а… після телефонної розмови вніс до українського парламенту законопроєкт, у якому йдеться, що подвійне громадянство не дає право обіймати держпосаду. Це означає, що він хоче майже повністю вилучити угорців з участі у громадському житті з приналежності до національних спільнот”, – сказав він.

Сійярто додав, що, якщо Київ не відмовиться від цієї ініціативи, Угорщина обмежить підтримку України.

“У контексті ситуації з безпекою у Східній Європі я чесно сказав своїм колегам із ЄС та НАТО, що якщо українці не відмовляться від цієї політики, це серйозно обмежить здатність угорського уряду надавати будь-яку підтримку Україні”, – додав глава угорського МЗС. 

Нагадаємо, сейм Польщі прийняв резолюцію, у якій висловив свою незгоду з політикою РФ та звернувся до урядів країн НАТО та ЄС з проханням надати всебічну підтримку Україні.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE