Politerno > Україна і світ > Арахамія каже, що Трухін має вийти з партії та фракції – “ЄС” вимагає відставки голів МВС та ДБР

Арахамія каже, що Трухін має вийти з партії та фракції – “ЄС” вимагає відставки голів МВС та ДБР

  • 2 Лютого, 2022
  • 466 Переглядів
  • 0

Голова парламентської фракції “Слуга народу” Давид Арахамія заявив після розслідування “Української правди”, що нардепу Олександру Трухіну не місце у фракції і партії.

Заяву Арахамії процитувала прессекретарка партії Юлія Палійчук у Telegram.

“Ми чекали офіційних і переконливих результатів розслідування ДТП, на місці якого бачили Олександра Трухіна. Але кадри з натільних камер поліцейських говорять більше, ніж він може сказати у своє виправдання.

Мені і моїм колегам соромно за поведінку Олександра Трухіна. Це точно не те, із чим ми йшли на вибори й чого від нас чекають люди, які за нас голосували. Вважаю, що Олександру Трухіну не місце ні у фракції, ні у партії “Слуга Народу”. Він має негайно вийти самостійно, але навіть якщо він цього не зробить – таке рішення однаково буде нами ухвалене, як тільки епідеміологічна ситуація дозволить нам зібрати кворум і провести результативне голосування.

А в інших питаннях Олександр Трухін має співпрацювати зі слідством, щоб уже не нам, а суспільству дати відповіді на питання, які стосуються ДТП і всього того, що відбувалося після нього”, – зазначив Арахамія.

Фракція “ЄС” вимагає  відставки міністра внутрішніх справ Дениса Монастирського – після того, як УП опублікувала відео поліцейських з місця ДТП нардепа “Слуги народу” Олександра Трухіна.

Заяву опублікувала нардепка Ірина Геращенко у Facebook.

На оприлюдненому відео Трухін звертається до поліцейського зі словами “давай я тихенько в ліс піду” і обіцяє “поговорити” з Денисом Монастирським.

“ЄС” вимагає негайного створення парламентськоі ТСК за фактом розслідування всіх обставин ДТП і бездіяльності керівництва правоохоронних з органів.

Ми вимагаємо відставки міністра ВС, який покривав злочин, керівника ДБР , який спустив розслідування на гальма”, – зазначила Геращенко.

Вона додала, що “повну відповідальність за бездіяльність міністра Монастирського” несе президент Володимир Зеленський , який його рекомендував на цю посаду .

У “ЄС” також вимагають порушити  кримінальну справу за фактом ДТП і корупції Трухіна.

Нагадаємо, “Українська правда” оприлюднила розслідування щодо ДТП за участі Трухіна, яке свідчить, що нардеп пропонував поліцейському хабар, а також просився втекти “у ліс” з місця ДТП.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE