Politerno > Україна і світ > Рада звернулася до парламентів іноземних держав щодо ескалації довкола кордонів України

Рада звернулася до парламентів іноземних держав щодо ескалації довкола кордонів України

  • 15 Лютого, 2022
  • 810 Переглядів
  • 0

На засіданні 15 лютого Верховна Рада звернулася до парламентів та урядів іноземних держав у зв’язку з ескалацією Росією безпекової ситуації на кордоні з Україною.

“Проєктом постанови №7045 пропонується схвалити звернення Верховної Ради до цих організацій, друге – засудити дії РФ, спрямовані на безпідставне розширення військової агресії проти України, третє – закликати провідні міжнародні  організації і партнерів України продовжувати вживати заходів для стримування військових планів РФ щодо України”, – зазначив спікер ВР Стефанчук.

За словами Стефанчука, такі заходи сприятимуть “консолідації мирних міжнародно-правових зусиль з метою недопущення ескалації військової агресії РФ проти України”.

Проєкт постанови передбачає звернення ВР до Організації Об’єднаних Націй, Європарламенту, ПАРЄ, Парламентської Асамблеї ОБСЄ, Парламентської Асамблеї НАТО, Парламентської Асамблеї ОЧЕС, урядів та парламентів іноземних держав.

Документ підтримали 326 нардепів.

Як відомо, Росія нарощує свою військову присутність поблизу кордону України. За даними розвідок США та деяких європейських країн, Путін може планувати пряме вторгнення на територію України.

Втім, у вівторок стало відомо, що підрозділи Західного та Південного військових округів починають повернення з навчання до пунктів базування залізницею та автомобільним транспортом.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE