Politerno > Україна і світ > Колишній “дорожній король” заявив, що “відкати” чиновникам на будівництві доріг становлять 30%

Колишній “дорожній король” заявив, що “відкати” чиновникам на будівництві доріг становлять 30%

  • 18 Лютого, 2022
  • 704 Переглядів
  • 0
Велике будівництво Зеленського

В Україні корупційна складова на будівництві та ремонтах автомобільних доріг становить до 30%.

Про це заявив бізнесмен Амік Амірханян, компанії якого займалися будівництвом доріг, в інтерв’ю ЕП.

За його словами, в тендерах у рамках “Великого будівництва” відбувається штучне завищення вартості дорожнього будівництва та додаткова витрата коштів.

“Думаю, відсотків на 30 роботи [з будівництва доріг] могли б коштувати дешевше. Просто, знаєте, жодна фінансова інспекція не зможе визначити те, що ми можемо визначити. Тільки шляховик може вирахувати, де крадуть гроші на дорогах”, – сказав Амірханян.

За його словами, відкати на “Великому будівництві” здійснюються у криптовалютах та їх отримує, зокрема, Служба безпеки за “кришування”.

“Я маю інформацію, що сьогодні навіть СБУ від усіх тендерів отримує за прикриття шляховиків 0,5%. Це одержують у криптовалюті”, – заявив бізнесмен.

Нагадаємо, 29 червня минулого року президент Володимир Зеленський підписав закон, яким дозволяється проведення ремонтів аеропортів і доріг в обхід процедури закупівель через Prozorro.

На початку липня Окружна прокуратура Варшави висунула додаткові звинувачення ексголові “Укравтодору” Славоміру Новаку. Йому інкримінують отримання хабарів на суму 315 тис. євро під час реалізації публічних замовлень на будівництво доріг в Україні.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE