Politerno > Україна і світ > Ексголову “Укравтодору” Новака у Польщі звинувачують в отриманні 315 тис. євро хабарів за будівництво доріг в Україні

Ексголову “Укравтодору” Новака у Польщі звинувачують в отриманні 315 тис. євро хабарів за будівництво доріг в Україні

  • 7 Липня, 2021
  • 486 Переглядів
  • 0

Окружна прокуратура Варшави висунула додаткові звинувачення ексголові “Укравтодору” Славоміру Новаку. Йому інкримінують отримання хабарів на суму 315 тис. євро під час реалізації публічних замовлень на будівництво доріг в Україні.

Про це повідомляє РАР.

“Сьогодні прокурор оголосив Славоміру Н. змінене корупційне обвинувачення. Воно включає отримання додаткової матеріальної вигоди на суму 315 тис. євро за підтримку компанії в процесі отримання та виконання публічних замовлень, що стосуються будівництва та ремонту доріг в Україні”, – повідомила представниця окружної прокуратури у Варшаві Олександра Скшіняж.

Вона додала, що звинувачення стосується періоду, коли Новак виконував обов’язки голови “Укравтодору”.

Новак відкинув звинувачення і відмовився давати свідчення.

Славомир Новак очолював з 2011 по 2013 рік Міністерство транспорту та водного господарства Польщі, а з жовтня 2016 до жовтень 2019 року був в.о. голови “Укравтодору”.

У липні 2020 року Центральне антикорупційне бюро Польщі затримало Славоміра Новака. 21 липня екс-главі “Укравтодору” Новаку в Польщі пред’явили звинувачення в керівництві ОЗГ. Новак звинувачується в скоєнні 11 корупційних діянь.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE