Politerno > Україна і світ > Тимошенко є реальною опозицією президенту і тому представляє для нього електоральну загрозу, – політолог

Тимошенко є реальною опозицією президенту і тому представляє для нього електоральну загрозу, – політолог

  • 7 Липня, 2021
  • 1296 Переглядів
  • 0

Київський інститут соціології (КМІС) опублікував чергові електоральні рейтинги. І там є цікаві цифри, особливо, якщо дивитися на перспективу.

Наприклад, 64% українців вважають, що влада президента Зеленського і його «Слуг» веде країну не туди. Тобто, громадян не влаштовує, що замість зниження тарифів йде їх зростання, що замість референдуму по землі нам нав’язали сумнівний ринок, що замість кінця епохи бідності ми маємо зростаючу дірку в бюджеті, і Україна змушена ходити по світу з простягнутою рукою в надії на рятівні кредити.

У цьому розрізі треба дивитися на рейтинги партій від КМІСу, які є проекцією рейтингів партійних лідерів.

Традиційно лідирує «Слуга народу» – 20,6% серед визначилися. Це пов’язано з тим, що ядро ​​електорату Володимира Зеленського становить інфантильна молодь і пенсіонери, які далеко не завжди розуміють зміст того, що відбувається в країні. І поки пенсіонерам сплачується пенсія з обіцянкою її колись підвищити, а батьки молоді здатні дати своїм нащадкам на пиво, то рейтинг ВАЗА буде міцний. Але ж з нинішніми «успіхами» в економіці це ненадовго.

Далі з різницею розміром із статистичну похибку знаходяться відразу три партії: ОПЗЖ – 16,9%, ЄС – 15,0%, «Батьківщина» 14,7%. Тобто, хто з них реально попереду, соціологія встановити не може. При цьому «Батьківщина» показує найбільше зростання. І розрив зі «Слугами» вже не такий і великий.

Важливо, що серед всіх тих політиків, які протистоять Володимиру Зеленському, тільки Юлія Тимошенко є реальною опозицією президенту і тому представляє для нього електоральну загрозу.

Юрій Бойко – це проросійський шлях, тобто, шлях в нікуди, українські виборці під Росію в більшості своїй не підуть.

Петро Порошенко вже продемонстрував все, що він здатний принести Україні. І ці його здібності, по справедливості, повинні оцінювати вже не виборці, а судді.

А Юлія Тимошенко – за успішну Україну. Але не таку, яку намагається будувати Володимир Зеленський і його «Слуги». У чому з ВАЗом, нагадаю, не згодні ті самі 64% українців. І це потенціал опозиції. Якщо ситуація буде розвиватися так, як зараз, до осені електоральна картина зміниться в принципі.

Олександр Кочетков



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE