Politerno > Україна і світ > У Польщі за підозрою в корупції затримали ексголову “Укравтодору” Новака, НАБУ проводить обшуки в офісах компанії

У Польщі за підозрою в корупції затримали ексголову “Укравтодору” Новака, НАБУ проводить обшуки в офісах компанії

  • 20 Липня, 2020
  • 818 Переглядів
  • 0

НАБУ та САП спільно з антикорупційними органами Польщі проводять обшуки  в офісах “Укравтодору”, у Гданську затримали трьох осіб за підозрою у корупції та діях у складі організованої злочинної групи, серед затриманих – екскерівник “Укравтодору” Славомір Новак.

Про це повідомило НАБУ у Facebook.

“Серед затриманих: Славомір Н. (Славомір Новак – ред.) – колишній народний депутат парламенту Республіки Польща, колишній міністр транспорту Польщі та колишній голова Державної автомобільної служби України – Укравтодору, Даріуш З. – колишній командир військової частини 2305 “ГРОМ” та підприємець Яцек П. з Гданська”, – йдеться у повідомленні.

Ймовірно йдеться про екс-командувача військової частини Сил спеціального призначення Польщі JW GROM Даріуша Завадку та підприємця з Гданська, який був головою польсько-української господарчої палати, Яцека П’єхоту.

“Затриманих доставлять до прокуратури, де їм пред’являть звинувачення. Розслідування стосується підозр у корупції та діяльності в межах організованої злочинної групи. Розслідування проводиться спільно Центральним антикорупційним бюро, Районною прокуратурою у Варшаві, Спеціальною антикорупційною прокуратурою у Києві та Національним антикорупційним бюро України”, – додали у відомстві.

Як пише Gazeta Wyborcza, Новака підозрюють в корупції, відмиванні грошей і керівництві організованим злочинним угрупованням.

Прокуратура повідомляє, що затримання є результатом міжнародного розслідування, проведеного спільною групою прокурорів з Польщі та України, Центрального антикорупційного бюро Польщі та Національного антикорупційного бюро України. 

У районній прокуратурі Варшави Новаку загрожують 6 обвинувачень, пов’язаних з періодом, коли він відповідав за Укравтодор, пише видання. 

Згодом стало відомо, що НАБУ і САП спільно з Центральним антикорупційним бюро Польщі та Окружною прокуратурою проводять санкціоновані обшуки в Києві, Львові, а також на території Польщі в межах спільного розслідування діяльності злочинної організації в сфері дорожнього господарства.

“У ході слідчих дій в Польщі затримано за підозрою у вчиненні корупційних злочинів колишнього керівника “Укравтодору”, громадянина Польщі”, – повідомили в НАБУ.

Наразі слідчі дії проходять в офісах “Укравтодору”, приміщеннях компаній-учасниць тендерів державної агенції, а також за місцем проживання колишніх посадовців “Укравтодору” та громадян Польщі – ймовірних учасників злочинної організації. 

Деталі у НАБУ обіцяли повідомити пізніше.

Нагадаємо, на об’єктах, пов’язаних з Денисом Комарницьким, якого називають “смотрящим” за Києвом від Офісу президента, правоохоронці провелі масові обшуки.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE