Politerno > Україна і світ > “Хто вбив Павла?”: у Києві відкрили пам’ятник Шеремету. Фото

“Хто вбив Павла?”: у Києві відкрили пам’ятник Шеремету. Фото

  • 20 Липня, 2020
  • 791 Переглядів
  • 0

В четверту річницю загибелі журналіста Павла Шеремета, біля місця його вбивства в Києві відкрили монумент.

“20 липня 2016 року в центрі Києва був убитий Павло Шеремет. І президент, і міністр внутрішніх справ, і голова Національної поліції називали розкриття злочину справою честі. Через чотири роки ми так і не знаємо ні імен виконавців, ні замовників вбивства. 20 липня ми згадуємо Павла і вимагаємо справедливого розслідування”, – йдеться на сторінці організаторів заходу в фейсбуці.

“Павло Шеремет. На цьому місці 20 липня 2016 року загинув журналіст”, – написано на монументі, стилізованому під пом’ятий аркуш паперу.

На місці загибелі Шеремета зібралося кілька десятків людей, серед яких його друзі і колеги.

Серед тих, хто прийшов – співзасновниця “Української правди” Олена Притула, головна редакторка “УП” Севгіль Мусаєва, екснардеп Мустафа Найєм і його брат, юрист Масі Найєм, адвокат підозрюваного у справі про вбивство Шеремета Андрія Антоненка Станіслав Кулик, журналіст Богдан Кутєпов та інші.

Деякі з присутніх одягнені у футболки з написом “Хто вбив Павла?”.

До пам’ятного знака небайдужі громадяни несуть квіти і ставлять лампадки.

Нагадаємо, Павло Шеремет загинув вранці 20 липня 2016 року внаслідок вибуху машини.

12 грудня 2019 року поліція затримала трьох підозрюваних у вбивстві журналіста Павла Шеремета. Це військова медсестра Яна Дугарь, волонтерка Юлія Кузьменко, ветеран АТО Андрій Антоненко. Крім них, за версією слідства, до вбивства причетне подружжя ветеранів – Владислав та Інна Грищенки. Мотивом підозрюваних слідчі вважають спробу дестабілізувати соціально-політичну ситуацію в Україні.

17 ліпня Печерський райсуд Києва продовжив термін тримання під вартою на два місяці підозрюваним у справі про вбивсто журналіста Павла Шеремета Андрію Антоненко та Юлії Кузьменко. 

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE