Politerno > Україна і світ > Зеленський підписав закон, який передбачає ремонт аеропортів і доріг в обхід Prozorro

Зеленський підписав закон, який передбачає ремонт аеропортів і доріг в обхід Prozorro

  • 29 Червня, 2021
  • 725 Переглядів
  • 0

Президент Володимир Зеленський підписав закон, яким дозволяється проведення ремонтів аеропортів і доріг в обхід процедури закупівель через Prozorro.

Про це повідомляється на сайті Ради.

Зокрема, закон дозволяє обрати підрядника на будівництво Великої кільцевої дороги навколо Києва без тендеру на Prozorro – вартість робіт оцінюють щонайменше у 85 мільярдів гривень.

Законом також дозволяється закупівля без тендерів робіт і послуг на 5,4 млрд грн для підготовки і проведення заходів щодо відзначення 30-ї річниці незалежності Украіни. Йдеться, зокрема, про модернізацію аеропортів в Вінниці, Дніпрі, Одесі, Рівному, Херсоні та Закарпатті.

Ці закупівлі можуть проводитися не через тендери, а за допомогою переговорної процедури.

Як зазначається на сторінці відповідного законопроєкту №5309 на сайті Верховної Ради, документ повернуто з підписом президента 25 червня.

Нагадаємо, як заявила ексдержуповноважена АМКУ Агія Загребельська, внесені зміни до Закону України “Про публічні закупівлі” дозволять, окрім іншого, не проводити тендери до Дня Незалежності та будівництва столичної окружної дороги Києва.

На початку березня Кабмін звільнив Олександра Стародубцева з посади голови Національного агентства з питань держслужби, одного із творців електронної системи ProZorro.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE