Politerno > Україна і світ > Повторює схему впровадження замісної терапії. “Легалайзери” хочуть узаконити канабіс до середини липня

Повторює схему впровадження замісної терапії. “Легалайзери” хочуть узаконити канабіс до середини липня

  • 29 Червня, 2021
  • 567 Переглядів
  • 0
Легалайз

Поки Президент і депутати відгулюють святкові заходи з нагоди дня Конституції, «легалайзери» готуються до прориву. Їм вкрай важливо затвердити законопроект № 5596 Ольги Стефанішиної з «Голосу» про регулювання обороту конопель до початку літніх канікул – до 16 липня. З цим пов’язане зовнішнє фінансування проекту.

Про це пише Телеграм-канал “Politerno”, у якому публікуються коментарі до актуальних новин та інсайди наших джерел.

Дуже хороші гроші американці і канадці дають тільки під законодавчий дозвіл марихуани. Напівзаходи, включаючи постанову Кабміну №770 (перелік наркотичних засобів, психотропів та прекурсорів) та питання про легалізацію в опитувальнику Президента на виборах 25 жовтня, їх не влаштовують.

Тиск іде на фракцію «Слуга народу», де поки не всі хочуть голосувати, і на «Голос», який в цілому все підтримує, але через конфлікт між Кірою Рудик і подругами з благодійного фонду «Мережа ЛЖВ» («100% життя») Дмитра Шерембея (друга Віталія Шабуніна) – Ольгою Стефанішиною і Олександрою Устіновою, можуть бути несподіванки. «Європейська солідарність» стійко за канабіс, вони навіть мобілізували глава ПЦУ Єпіфанія для підтримки.

Джерела у правоохороннних органах кажуть, що проект легалізації канабісу чітко повторює схему впровадження замісної терапії для наркоманів метадоном і бупренорфіном, яку пробили при Вікторі Ющенку в 2006 році.

Метадон піарили як альтернативу внутрішньовенного введення наркотиків і ризику ВІЛ-інфікування. Коноплю – як єдиний спосіб полегшити страждання людей без побічних ефектів, як у морфіну або кодеїну. Але марихуана не купирує сильні болі у онкохворих. Тому головне завдання проекту – пробити легалізацію діючої речовини і декриміналізацію зберігання. Це відкриє ринок для препаратів типу «Наркан» (налоксон), широко використовуваного від передозування опіоїдами в США, і його поставок з Канади.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE