Politerno > Україна і світ > Пасічник і Пушилін оголосили в ОРДЛО загальну мобілізацію

Пасічник і Пушилін оголосили в ОРДЛО загальну мобілізацію

  • 19 Лютого, 2022
  • 707 Переглядів
  • 0
Пушилін і Пасічник

Ватажки терористичних організацій “ДНР” і “ЛНР” Денис Пушилін та Леонід Пасічник підписали указ про загальну мобілізацію в ОРДЛО.

Про це повідомляє Інтерфакс.

 

“Закликаю земляків, які перебувають у запасі, прибути у військові комісаріати.

Сьогодні мною підписано указ про загальну мобілізацію”, – зазначив Пушилін.

Він закликав усіх чоловіків так званої “ДНР”, здатних тримати в руках зброю, “встати на захист своїх сімей, дітей, дружин, матерів”.

Пушилін також заявив, що терористи досягнуть “бажаної і необхідної нам усім” перемоги, “захистять” Донбас та “всіх російських людей”.

Пізніше російські ЗМІ повідомили, що ватажок так званої “ЛНР” Леонід Пасічник також підписав указ про загальну мобілізацію. 

“Постановляю: оголосити на території Луганської народної республіки загальну мобілізацію”, – йдеться у тексті його указу.

В “документі” зазначається, що в рамках указу забороняється виїзд за межі ОРЛО чоловікам віком від 18 до 55 років.

З важливих новин за 18 лютого: головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний звернувся до жителів ОРДЛО та вкотре наголосив, що Київ не планує і не проводить наступальні операції на сході України.

Своєю чергою Українська делегація в ТКГ повідомила, що позачергове засідання Тристоронньої контактної групи щодо вирішення конфлікту на сході України 18 лютого не відбулося через відмову Росії. 

Відеозвернення ватажків “ЛДНР” Дениса Пушиліна та Леоніда Пасічника, в яких вони повідомляють про евакуацію населення через “загрозу наступу ЗСУ”, було записано 16 лютого за два дні до їх публікації.

Президент Володимир Зеленський відправляє на лінію фронту представників від парламенту та уряду.

Посольство Британії тимчасово переїздить з Києва до Львова – у Лондоні є побоювання щодо нової агресії Росії проти України.

19 лютого у Ростовській області РФ запровадили режим надзвичайної ситуації через збільшення числа евакуйованих з ОРДЛО, їх готові прийняти 26 регіонів Росії.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE