Politerno > Україна і світ > Росія захопила Генічевськ і Каховську ГЕС

Росія захопила Генічевськ і Каховську ГЕС

  • 24 Лютого, 2022
  • 1405 Переглядів
  • 0

Росія вже втратила 7 літаків, 4 вертольоти, більше 10 одиниць броньованої техніки та близько 100 особового складу, але змогла захопити Генічеськ та Нову Каховку.

Про це звітує Центр оборонних стратегій.

“Путін виступив о 5:00 після чого сухопутній війська ЗС РФ за підтримки авіації розпочали вторгнення в Україну. Більш ніж 60 об’єктах військової інфраструктури на всій території України. Було нанесено більше 30 ударів крилатими ракетами “Калібр”. Безпосередньо перед заходом військової техніки ЗС РФ здійснювався артилерійський обстріл, в тому числі РСЗВ, прикордонних районів.

Обстрілу піддалися більшість підрозділів та прикордонні наряди в місцях прориву вздовж кордонів з РФ та РБ. Російська військова техніка, в тому числі броньована порушила державний кордон в Чернігівській, Сумській, Луганській, Харківській, Житомирській, Київській та Херсонській областях.

Основним напрямом зосередження зусиль військ агресора на даний час є Харків. Є спроба оточення. ЗСУ спільно з НГУ відбивають атаку

Наступ на напрямку Мелітополь та Херсон, ворогом захоплені Генічеськ та Нова Каховка. Уточнюється інформація щодо захоплення російським десантом моста через Дніпро у Херсоні. Де-факто російські війська виконуються завдання щодо відновлення постачання води в Крим через північно-кримський канал. Окупаційна влада Криму заявила про підготовку до отримання води.


Від редакції: Міністерство енергетики повідомило, що на території Каховської ГЕС присутні невідомі озброєні особи, на греблі ГЕС стоять танки без розпізнавальних знаків.

“На територію Каховської ГЕС о 11:28 зайшли невідомі озброєні особи, на греблі ГЕС стоять танки без розпізнавальних знаків”, – йдеться у повідомленні.

Міський голова Таврійська Микола Різак повідомив Суспільному, що головну споруду Північно-Кримського каналу та Каховську ГЕС на території Херсонської області захопили окупанти.

“І не тільки головну споруду Північно-Кримського каналу, а й триколор вивісили на Каховській ГЕС. Я сам особисто це бачив, гради, танки на ГЕС. Танки та БТРи приїхали, вивісили прапор”, – сказав Різак.


Російська військова техніка у Чернігівській області була зупинена.

В Сумській та Харківській областях ворог просунувся до 10-20 км та був зупинений ЗС. Зокрема війська РФ підійшли впритул до м. Харків та понесли втрати. Військовослужбовці Нацгвардії знищили чотири російські танки на об’їзній дорозі під Харковом.

Маріуполь обстрілюють РСЗО з ОРДЛО, але поки що без спробу заходу російських військ, в тому числі десанту. Разом з тим можлива робота диверсійних груп.

Здійснюються спроби атакувати вертольотами військову інфраструктуру на півночі від Києва та у Гостомелі.

Острів Зміїний був атакований РФ, атаку відбито (13.00).

Відмічається робота диверсійно-розвідувальних груп у Бесарабському операційному районі та у Чорноморській операційній зоні.

Рух військ РФ з Криму здійснюється у напрямках Мелітополя та Херсона до рубежів оборони ЗС України. Помічено повітряний десант (вертольоти) біля Херсону.

За наявною інформацією є втрати (близько 40) та поранені серед прикордонників та військовослужбовців ЗС України.

Пошкоджено як об’єкти військової інфраструктури так і цивільної, в тому числі багатоповерхові будинки (Чугуїв).

Очікується підтвердження щодо захоплення ворогом н.п. Щастя, луганської області. Російські війська не дають створити зелений коридор для вивезення дітей та жінок із захоплених територій.

Головними завданнями поточного етапу вторгнення військ РФ можуть бути захоплення Києва та всієї Херсонської області і Маріуполя. Одночасно російські війська намагаються створити паніку з метою капітуляції України.

Ворог втратив 7 літаків, 4 вертольоти, більше 10 одиниць броньованої техніки та близько 100 особового складу. ЗСУ взяли в полон перших російських військових у зоні ООС.


Нагадаємо, Верховна Рада ввела воєнний стан в Україні у зв’язку з нападом Росії.

Наступу російських військ через державний кордон передує артилерійський обстріл, далі рухається військова техніка.

Російська військова техніка, в тому числі броньована порушила державний кордон в Чернігівській, Сумській, Луганській, Харківській областях.

Державний кордон України піддався атаці російських військ з боку РФ та РБ. Білоруські танки перетнули український кордон.

Українські війська відбили місто Щастя, що на Луганщині, яке атакувала Росія.

За даними Національної поліції України, станом на 8 ранку в Україні є перші жертви нової російської агресії.

На заході Україні палають аеропорти та військові частини, повідомляють рятувальники.

За даеними радника голови Офісу президента Олексія Арестовича, перший удар окупаційних військ РФ по Україні провалився – він не знизив боєздатність ЗСУ.

Російські окупанти обстріляли з артилерії житловий район у місті Чугуїв на Харківщині.

У четвер, 24 лютого, лідери Євросоюзу проведуть позачерговий саміт, щоби затвердити санкції проти Росії.

Українські війська стійко тримають оборону держави, зокрема у Чернігівській області російських окупантів вдалося нейтралізувати. Повідомляється, що українські військові збили ще один російський літак у Луганській області.

Росія запустила дві ракети по місту Бровари під Києвом – обстріляні дві військові частини, 6 людей загинуло, 12 поранені. Гостомель під Києвом, де розташоване летовище держпідприємства “Антонов”, обстрілюють із гелікоптерів.

Державна прикордонна служба повідомляє, що у Житомирській області російські війська пішли на прорив державного кордону.

Кремль готовий до переговорів з Києвом про нейтральний статус України та відмову від розміщення на її території озброєнь.

Понад 100 російських муніципальних депутатів з різних міст, журналісти та діячі культури засудили напад РФ на Україну.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE