Politerno > Україна і світ > НАТО обіцяє надати Україні системи ППО

НАТО обіцяє надати Україні системи ППО

  • 25 Лютого, 2022
  • 827 Переглядів
  • 0

Україна і надалі отримуватиме від союзників системи протиповітряної оборони та інші оборонні засоби.

Про це генсек НАТО Єнс Столтенберг заявив після саміту Альянсу, де були також Фінляндія і Швеція, повідомив.

«У відповідь на військове розширення Росії упродовж минулого місяця ми вже зміцнили свої сили. Вчора союзники НАТО активували наші оборонні плани. У результаті ми розгортаємо елементи сил реагування НАТО на землі, на воді і у небі, щоб у подальшому посилити наші позиції і відповісти швидко будь-якому контингенту», – сказав Єнс Столтенберг під час прес-конференції по завершенні саміту.

Він уточнив, що США, Канада та європейські союзники розгорнути тисячні війська у східній частині Альянсу.

«У нас є понад 100 літаків, що оперують у понад 30 різних локаціях. Також маємо понад 120 кораблів від Півночі до Середземного моря, включно з морськими авіаносцями. Немає місця для прорахунку чи непорозуміння. Ми зробимо усе, що потрібно для захисту наших союзників та кожного дюйму території НАТО», – наголосив він.

Єнс Столтенберг сказав, що ключове послання Альянсу таке: упродовж років союзники підтримували Україну та продовжуватимуть це робити. Під час саміту НАТО учасники повідомили, що і надалі постачатимуть Україні оборонне озброєння, зокрема системи протиповітряної оборони.

«Ми розуміємо, що ситуація непрогнозована і важко передбачити, якими будуть наші можливості в майбутньому», – додав генсек НАТО.

Нагадаємо, міністр оборони Польщі Маріуш Блащак проінформував про прибуття в Україну колони польських вантажівок з боєприпасами для ЗСУ.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE