Politerno > Україна і світ > Наступ РФ сповільнився, але окупанти посилять атаки бо Київ нібито не йде на перемовини

Наступ РФ сповільнився, але окупанти посилять атаки бо Київ нібито не йде на перемовини

  • 26 Лютого, 2022
  • 2298 Переглядів
  • 0

Британське міністерство оборони повідомляє, що швидкість наступу російських окупантів тимчасово сповільнилася.

Про це відомство сповістило на своїй сторінці у Twitter.

“Швидкість російського наступу тимчасово сповільнилася, ймовірно, внаслідок  логістичних труднощів та сильного українського опору”, – зазначає Міноборони Об’єднаного королівства.

“Російські сили обходять основні українські населені пункти, залишаючи сили для їхнього оточення та ізоляції. До нічних сутичок у Києві була залучена обмежена кількість, скоріше за все, раніше закинутих, диверсійних груп. Захоплення Києва лишається головною метою росіян”, – сказано в повідомленні.

У той же час російське опозиційне видання “Новая газета” з посиланням на коментар речника міноборони окупантів Ігоря Кошашенкова пише, що буцімто віддано наказ армії РФ здійснювати посилений наступ від 26 лютого, після того як нібито українська влада відмовилася провадити перемовини.

“Після того, як українська сторона відмовилась від процесу перемовин, сьогодні (26 лютого – ред.) всім підрозділам дали наказ про розвиток наступу на всіх напрямках.

Націоналістичні батальйони застосовують так звані “бандер-автомобілі”, які мають підвищену прохідність та оснащені великокаліберним стрілецьким озброєнням або мінометами. Нагадаємо, що така тактика застосовується міжнародними терористами в Сирії”, – заявив Кошашенков.

Він поширив брехливу інформацію, нібито російські окупанти припинили агресивні бойові дії 25 лютого, коли з’явилася інформація про готовність української влади вести перемовини. Водночас, усю добу 25 лютого в різних кінцях України тривали запеклі бої з російськими окупантами, які намагалися здійснити прорив українських позицій, зокрема на важкій військовій техніці.

Також Кошашенков сказав, не навівши доказів, буцімто в ході “евакуації” з острова Зміїний українських військових, на російських окупантів напали кораблі Військово-морських сил України, поки над ними “кружляли безпілотники”.

Нагадаємо, поблизу села Волохів Яр на трасі Ізюм-Харків окупанти обстріляли пасажирський автобус, загинула одна людина. У Бородянці Київської області ворожий снаряд влучив у приватний будинок, 3 осіб загинуло.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE