Politerno > Україна і світ > Ситуація у Маріуполі станом на 4 березня

Ситуація у Маріуполі станом на 4 березня

  • 4 Березня, 2022
  • 729 Переглядів
  • 0

Збройні сили України продовжують тримати позиції і захищати Маріуполь, у місті немає світла, води, опалення, зв’язку та продуктів. Комунальні служби не можуть полагодити лінії водо – та електропостачання через постійні обстріли російськими окупантами. 

З-за того, що у Маріуполі немає зв’язку, новини з міста надходять не так часто. Станом на вчора ситуація в місті залишалася складною. Через обстріли Маріуполь залишився без тепла, води і світла. Комунальні служби не можуть виїхати і зайнятися ремонтом ліній через ті ж постійні обстріли.

 

“У той же час комунальні служби постачають паливом генератори, що живлять міські лікарні електроенергією, тим самим даючи можливість надавати екстрену медичну допомогу всім пораненим жителям Маріуполя”, – йдеться в повідомленні міськради.

З початку війни Росії проти України у місті отримали поранення різного ступеня тяжкості понад 200 мирних жителів. У лікарні вдалося відновити електропостачання, тому медпрацівники продовжують надавати допомогу.

“Ні в кого вже немає сумніву – це (дії Росії в Україні, – ред.) акт геноциду російських окупантів проти українського народу, проти нас з вами”, – заявив мер міста Вадим Бойченко.

Також він зазначив, що ЗСУ впевнено тримають позиції і захищають місто.

У міськраді повідомляють, що на даний момент очікується план зі створення гуманітарного коридору в умовах режиму тиші.

“Наше місто на межі гуманітарної катастрофи. Вчора ми домоглися того, щоб голос Маріуполя був почутий і потрапили в список міст, які будуть мати можливість гуманітарного коридору і припинення до цього часу вогню”, – заявив мер Маріуполя Вадим Бойченко.

Також він зазначив, що першочерговими завданнями є забезпечення жителів міста речами першої необхідності, продуктами і відновлення критичної інфраструктури.

Нагадаємо, в Миколаїв зайшла перша колона російської техніки. Українські військові вже вступили в бій з ворогом.

В небі над Волновахою і Затокою збито російські винищувачі.

 3 березня внаслідок ударів ворожої авіації по житлових масивах Чернігова загинули 47 людей.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE