Politerno > Україна і світ > Агресор порушив домовленості про “гуманітарні коридори” з Маріуполя і Волновахи, евакуація переноситься

Агресор порушив домовленості про “гуманітарні коридори” з Маріуполя і Волновахи, евакуація переноситься

  • 5 Березня, 2022
  • 1106 Переглядів
  • 0

Російська сторона порушила домовленості про “зелені коридори” з Маріуполя і Волновахи. Ворог почав обстріл, евакуація переноситься.

Про це повідомила Маріупольська міськрада.

“У зв’язку з тим, що російська сторона не дотримується режиму тиші і продовжила обстріл як самого Маріуполя, так і його околиць, з метою безпеки евакуація населення переноситься.

Просимо всіх маріупольців розходитись і прямувати до місць укриття. Додаткову інформацію про евакуацію буде розміщено найближчим часом. На даний момент йдуть переговори з Російською Федерацією щодо встановлення режиму тиші та забезпечення безпечного гуманітарного коридору.

Також інформуватимуть жителів міста поліцейські за допомогою гучномовців”, – зазначили в міськраді.

Міністр реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук на брифінгу повідомила, що російська армія продовжує обстрілювати шляхи для евакуації з Маріуполя й Волновахи, та закликала Росію виконувати домовленості. 

“Об 11:45 Російська Федерація почала обстріл міста Волноваха з важкого озброєння. Як ви знаєте, з 9-ї години 5 березня у нас була попередня домовленість про те, що ми створимо два гуманітарні коридори: Волноваха і Маріуполь. 

Я констатую той факт, що Росія порушила домовленості навіть за посередництва Червоного Хреста, не дотрималася взятих на себе зобов’язань і обстрілює місто Волноваха. Також у напрямку Маріуполь – Запоріжжя ведуться бої в районі населеного пункту Пологи – Оріхове, які унеможливлюють рух колони з Маріуполя до Запоріжжя. 

Ми звертаємося до російської сторони: припинити обстріли, повернути режим припинення вогню і дати можливість сформувати колони гуманітарного коридору для того, щоб діти, жінки і люди похилого віку змогли покинути населенні пункти”, – зазначила Верещук.

Також Україна закликає Росію дати можливість направити гуманітарні вантажі з Дніпра й Запоріжжя – зокрема, з медикаментами та продуктами харчування. 

Нагадаємо, 5 березня російські окупанти здійснили авіаудар по Білій Церкві в Київській області, знищили будівлі у приватному секторі, є потерпілі.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE