Politerno > Україна і світ > Visa і Mastercard йдуть з РФ – картки “Мир” прийматимуть 7 країн і 2 “республіки”

Visa і Mastercard йдуть з РФ – картки “Мир” прийматимуть 7 країн і 2 “республіки”

  • 6 Березня, 2022
  • 1019 Переглядів
  • 0
Visa - Mastercard

Платіжні сервіси Visa та Mastercard зупиняють роботу в Росії і найближчими днями припинять усі транзакції за картками.

Про це повідомили пресслужби компаній.

 

Visa заявила, що рішення вже вступило в силу. Компанії знадобиться декілька днів, аби припинити всі транзакції. Після завершення всі транзакції, ініційовані з картками Visa, випущеними в Росії, більше не працюватимуть за межами країни, а будь-які картки Visa, випущені банками за межами РФ, більше не працюватимуть на території Російської Федерації.

“Ми змушені діяти після безпідставного вторгнення Росії в Україну та неприйнятних подій, свідками яких ми стали”, – заявив Ел Келлі, голова та головний виконавчий директор Visa Inc. “Нам шкода, який вплив це рішення матиме на наших колег, клієнтів, партнерів, та власників карток, які ми обслуговуємо в Росії. Та ця війна та загроза миру вимагають, аби ми діяли відповідно до наших цінностей”.

У Mastercard також заявили, що картки, випущені російськими банками, більше не підтримуватимуться мережею Mastercardю. Будь-які картки, випущені за межами країни, не працюватимуть у російських продавців чи у банкоматах.

Водночас у російському Сбєрбанку повідомили, що випущені в РФ картки працюватимуть далі на території країни-агресора.

Своєю чергою, підсанкційний Центробанк Росії радить росіянам брати за кордон валюту у готівці, бо картки місцевої системи “Світ” прийматимуть всього у 7 країнах.

У банку нагадали, що після виходу із РФ платіжних систем VISA і MasterCard, випущені російськими фінустановами картки будуть працювати лише всередині країни.

“При цьому транскордонні операції з карток VISA та MasterCard будуть недоступні. Це як оплати покупок в іноземних Інтернет-магазинах, так і використання цих карт за кордоном. 

У разі виїзду за кордон рекомендується брати з собою готівкову валюту та картку “Мир” для тих країн, де вона приймається.

На сьогодні це Туреччина, В’єтнам, Вірменія, Білорусь, Казахстан, Киргизія, Таджикистан, Південна Осетія та Абхазія (останні дві – невизнані сепаратистські регіони Грузії – ред.)”.

Нагадаємо, Європейський союз відключив сім російських банків від системи SWIFT і заборонив громадянам та компаніям передавати Росії банкноти євро.

Протягом дня 5 березня російські окупаційні війська втратили 9 літаків та гвинтокрилів, за 10 днів повномасштабної війни – 88 повітряних одиниць.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE