Politerno > Україна і світ > Євросоюз відключив від SWIFT сім банків “ереф” та заборонив постачати євро агресору

Євросоюз відключив від SWIFT сім банків “ереф” та заборонив постачати євро агресору

  • 2 Березня, 2022
  • 811 Переглядів
  • 0
SWIFT санкції

Європейський союз відключив сім російських банків від системи SWIFT і заборонив громадянам та компаніям передавати Росії банкноти євро.

Про це йдеться у повідомленні на сайті Ради ЄС.

Євросоюз забороняє використання міжнародної системи SWIFT для банку Откритіє, “Новікомбанку”, “Промсвязьбанку”, “Банку Росія”, “Совкомбанк”, “ВНЕШЕКОНОМБАНКу” (ВЕБ) і ВТБ БАНКу”. 

Ця заборона набуде чинності на десятий день після публікації в Офіційному журналі ЄС (тобто з 12 березня). Вона також поширюватиметься на будь-яку юридичну особу чи організацію, зареєстровану в Росії, чиї майнові права належать понад як на 50% вищезгаданих банків.

Крім того, європейським юридичним та фізичним особам заборонено брати участь у будь-яких майбутніх проєктах Фонду прямих інвестицій, санкції на який раніше вже наклали Британія та США.

Також Євросоюз забороняє продавати, постачати, передавати або експортувати банкноти в євро до Росії або будь-якій фізичній або юридичній особі, юридичній особі або органу в Росії, включаючи уряд і Центральний банк Росії, або для використання в Росії.

Зауважимо, що посли ЄС зрештою вирішили не включати до SWIFT такі російські банки як Сбєрбанк, найбільш кредитора країни, та Газпромбанк.

Відключення від SWIFT означає, що ці банки не зможуть здійснювати міжнародні розрахунки, грошові перекази з Росії або в Росію (зокрема, від трудових мігрантів). Основний удар це завдасть по російській промисловості. До системи підключені всі великі російські банки у всіх куточках країни.

Нагадаємо, Єврокомісія, Франція, Німеччина, Італія, Великобританія, Канада та США вводять економічні санкції про РФ, у тому числі відключення від платіжної системи SWIFT та заборону продажу “золотих паспортів” заможним росіянам.

Крилата ракета російських загарбників влучила у будівлю Харківської міської ради.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE