Politerno > Україна і світ > Путін почав репресії проти керівництва ФСБ через провал в Україні – ЗМІ

Путін почав репресії проти керівництва ФСБ через провал в Україні – ЗМІ

  • 11 Березня, 2022
  • 1273 Переглядів
  • 0

Президент “ереф” Путін через невдалу військову кампанію в Україні почав шукати винних. Першими заарештовано керівництво відділення зовнішньої розвідки ФСБ – його глава Сергій Бесєда та заступник Болух (ім’я не вказується).

Про це повідомляє Медуза з посиланням на відомості журналістів Андрія Солдатова та Ірини Бороган.

Зазначається, що Бесєда та Болух відповідали за розвідку на території України, і ймовірно, саме вони ввели Путіна в оману щодо готовності України “вітати визволителів”. Болух додатково відповідав за напрямок дезінформації.

5-та служба (офіційна назва — Служба оперативної інформації та міжнародних зв’язків) займається зв’язками ФСБ із закордонними партнерами, у тому числі з американськими відомствами. Усередині служби існує сумнозвісний Департамент оперативної інформації (ДОІ), який виконує функції зовнішньої розвідки ФСБ.

“Саме 5-а служба відповідала за надання Володимиру Путіну інформації про політичні події в Україні напередодні вторгнення. І, схоже, через два тижні війни до Путіна нарешті дійшло, що його просто ввели в оману: 5-а служба, боячись роздратувати керівника, просто постачала йому ті дані, які він сам хотів чути.

Наразі наші джерела повідомляють, що генерал Бесєда та його заступник поміщені під домашній арешт. Серед причин називають нецільове використання коштів, виділених на операції, а також погану розвідувальну інформацію. І справді: розвідка у кадрового розвідника Путіна, як виявилося, влаштована ​​геть погано”, – зазначають журналісти.

Нагадаємо, експрезидент Петро Порошенко домовився з президентом Володимиром Зеленським виступати єдиним фронтом перед лицем російської агресії.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE