Politerno > Україна і світ > Журналісти знайшли віллу у Каннах в менеджера російського оборонного концерну

Журналісти знайшли віллу у Каннах в менеджера російського оборонного концерну

  • 11 Березня, 2022
  • 703 Переглядів
  • 0

Менеджер російського оборонного концерну “РТІ Системи” Євгеній Новицький володіє компанією у Каннах, яку “прописав в елітній віллі з басейном.

Про це йдеться у спільному розслідуванні “Схем” (Радіо Свобода) та проєкту Scanner Project.

Євгеній Новицький – бізнес-партнер пропутінського олігарха Володимира Євтушенкова. З 2005 по 2015 рік очолював його холдинг АФК “Система”. Нині – один із керівників оборонного концерну “РТІ Системи”.

“РТІ Системи” входить до сотні найбільших оборонних компаній світу, розробляючи для російського озброєння системи управління та зв’язку, радіотехнічне обладнання.

“РТІ Системи” виробляє і постачає Міноборони РФ стаціонарні радіолокаційні станції “Воронеж”, які призначені для виявлення та супроводження балістичних і крилатих ракет та інших аеродинамічних об’єктів.

Також Міноборони РФ саме за допомогою “РТІ системи” розгорнуло цілу систему радіолокаційних станцій “Контейнер” вздовж російських кордонів, які здатні виявляти повітряні цілі на великій дальності.

Наразі Євгеній Новицький не потрапив у список осіб, щодо яких ЄС та США запровадили санкції з початком повномасштабного наступу Росії на Україну.

Французька компанія, яка зацікавила журналістів, називається SCI Natalya. А її засновниками є сам Євгеній Новицький та дружина Наталія.

Місце реєстрації компанії – адреса, за якою розміщено маєток із басейном – 36 Av Du Roi Albert 1er 06400 Cannes.

“І хоча у документах компанії, які вдалося дістати журналістам, не знайшлося відомостей про купівлю-продаж цієї вілли і її вартість, можемо припустити, що стороннім і непов’язаним особам реєструвати фірму за цією адресою просто не дозволили б. Відтак є вагомі підстави припускати, що ця нерухомість належить Новицьким”, – відзначають журналісти.

Нагадаємо, США та ЄС поки не ввели санкції проти наближеного до Путіна олігарха Володимира Євтушенкова, але журналісти вже розшукали його нерухомість.

Уряд Британії запровадив нові санкції проти семи російських олігархів та доповнив перелік. Тепер у ньому Роман Абрамовиче, Олег Дерипаска та голова Газпрому Міллєр.

Путін через невдалу військову кампанію в Україні почав шукати винних. Першими заарештовано керівництво відділення зовнішньої розвідки ФСБ – його глава Сергій Бесєда та заступник Болух (ім’я не вказується).

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE