Politerno > Україна і світ > Сі Цзіньпін запевнив Байдена, що війна в Україні не в інтересах Китаю

Сі Цзіньпін запевнив Байдена, що війна в Україні не в інтересах Китаю

  • 18 Березня, 2022
  • 1231 Переглядів
  • 0
Сі Цзіньпін та Джо Байден

Лідер КНР Сі Цзіньпін заявив президенту США Джо Байдену, що конфлікти, накшталт подій в Україні, не відповідають ні чиїм інтересам.

Про це, як пише “Європейська правда” з посиланням на агентство Reuters, повідомили державні ЗМІ Китаю після розмови двох лідерів.

За інформацією китайських медіа, Сі Цзіньпін сказав у розмові з Байденом по відеозв’язку, що міждержавні відносини не повинні перейти у стадію конфронтації, а конфлікти та конфронтації не відповідають жодним інтересам.

“Українська криза – це те, чого ми не хочемо бачити”, – цитують державні ЗМІ китайського лідера.

Згідно з повідомленнями, Сі сказав, що Китай і Сполучені Штати повинні спрямовувати двосторонні відносини в правильному напрямку, і обидві сторони також повинні брати на себе належну міжнародну відповідальність і докладати зусиль для миру в усьому світі.

Адміністрація Байдена раніше публічно і приватно попереджала, що Пекін зіткнеться з жахливими наслідками, якщо надасть матеріальну підтримку війні президента Росії Владіміра Путіна в Україні.

Нагадаємо, розвідувальне управління Пентагону вважає, що Путін погрожуватиме застосуванням ядерної зброї проти Заходу, якщо український опір під час війни продовжиться.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE