Politerno > Україна і світ > Агресор замінував Чорне море від Босфору до Одеси і звинувачує Україну

Агресор замінував Чорне море від Босфору до Одеси і звинувачує Україну

  • 19 Березня, 2022
  • 2268 Переглядів
  • 0

Російські війська замінували морські шляхи від Босфору до Одеси, а сочинський порт поширив інформацію, що це – українські міни і після шторму вони дрейфують.

Про це повідомив керівник проєкту в Інституті Чорноморських стратегічних досліджень і голвний редактор BlackSeaNews Андрій Клименко.

“Реальна небезпека на морі: РФ замінувала рекомендовані шляхи від Босфору до Одеси і повідомила, що це українські міни. Чергова небезпечна дезінформація з боку ворога”, – зазначив Клименко.

Він оприлюднив документ від 18 березня за підписом капітана морського порту Сочі В‘ячеслава Румянцева, у якому стверджується, що українські ВМС встановили якірні міни на підходах до своїх портів Одеса, Очаків, Чорноморськ і Южне – але через шторм вони відірвалися і зараз становлять загрозу для судноплавства у північно-західній частині Чорного моря. 

Клименко наголосив: міни, які дрейфують у штормовому морі, підрахувати неможливо в принципі – “це може зробити тільки той, хто їх встановлював”.

Джерело “Української правди” у ВМС України підтвердило, що поширюється дезінформація про міни, що дрейфують нібито з вини українських сил.

На переконання Клименка, попередження росіян має на меті перешкодити морському трафіку комерційних суден в Чорному морі. 

“Воно потребує негайного введеня до Чорного моря Постійної мінно-тральної группи НАТО!”, – вважає він. 

За даними джерел BlackSeaNews, йдеться про мінування з боку ЧФ РФ рекомендованих шляхів комерційних суден від Босфору в напрямку Одеси, це прикривається брехнею про “зірвані штормом українські міни”.

Нагадаємо, українські захисники повідомили про знищення військової техніки російських окупантів у Маріуполі та на Чернігівщині.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE