Politerno > Україна і світ > Грузевич: заяви, що в РФ закінчуються сили та ракети – не відповідають дійсності, Київщина під контролем

Грузевич: заяви, що в РФ закінчуються сили та ракети – не відповідають дійсності, Київщина під контролем

  • 25 Березня, 2022
  • 5202 Переглядів
  • 0
Грузевич ЗСУ

ЗСУ контролюють Київщину і працюють над унеможливленням ведення ворогом артилерійського вогню.

Про це повідомив заступник начальника штабу командування Сухопутних військ ЗСУ Олександр Грузевич на брифінгу 25 березня, його цитує “Укрінформ“.

 

“Ситуація в Києві та навколо Києва стабільна, контрольована повністю нашими збройними силами. Є невелика напруга в районі Ірпеня: ситуація напружена, але повністю нами контрольована.

На сьогодні на броварському та бориспільському напрямках противник зупинив свої наміри здійснення переміщень, до активних дій не готовий. Це засвідчують і радіоперехоплення, і наші дані розвідки. На напрямку Ірпеня противник намагається відновити наступ і повністю захопити Ірпінь. Ці спроби успіху не мають”.- зазначив Грузевич.

За словами бригадного генерала, ЗСУ контролюють величезну кількість області, а Макарів поки в сірій зоні.

“Вживається заходів щодо унеможливлення ведення вогню з артилерії по місту та його околицях. На сьогодні завдання майже повністю виконане, за винятком Ірпеня і Лютіжа, де противник наносить вогневі ураження по цих містах. Макарів на сьогодні перебуває у сірій зоні. Він не контрольований ніким. У противника не вистачає запасів, атакує наскоками”, – додав військовий.

Також Грузевич заявив, що чутки про те, що в Росії закінчуються сили та ракети, не відповідають дійсності.

“Чи є у противника сили? Звісно, є. Всі ці гучні заяви про те, що у них закінчуються ракети – за інтенсивністю обстрілів ми спостерігаємо, що все не так. Противник активно веде вогонь, особливо з військової інфраструктури, наших військових об’єктів…

Але ви ж розумієте, щоб вони опинилися біля Києва потрібен час. З повітря ці сили не з’являться. Сили в нього ще є, повірте мені, і він найближчим часом намагатиметься вводити їх у дію”, – підкреслив генерал.

Грузевич зазначив, що противник наразі змінив тактику і відслідковує українські засоби протиповітряної оборони, повітряних сил та українську артилерію.

За словами бригадного генерала, ЗСУ мають інформацію, що Росія здійснює мобілізацію в Дагестані, підтягує свіжі сили.

Нагадаємо, ЗСУ ліквідували ще трьох окупантів, серед яких полковник 810-ї окремої Гвардійської бригади морської піхоти Чорноморського флоту.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE