Politerno > Україна і світ > Підтверджено використання окупантами касетних снарядів у двох областях – Венедіктова

Підтверджено використання окупантами касетних снарядів у двох областях – Венедіктова

  • 28 Березня, 2022
  • 1101 Переглядів
  • 0
Венедіктова

Генпрокурор Ірина Венедіктова підтвердила використання Росією заборонених касетних снарядів у Херсонській та Одеській областях, у Києві правоохоронці збирають докази.

Про це Венедіктова заявила на брифінгу в понеділок.

“Я б не говорила (щодо застосування забороненого озброєння у Києві – ред.), поки ми не маємо конкретних доказів. Але що стосується інших регіонів, ми маємо докази.

Ми маємо докази в Одеській області, в Херсонській області, де застосовувалися касетні снаряди”, – заявила генпрокурорка.

Венедіктова зазначила, що прокуратура має інформацію про застосування іншої забороненої зброї, зокрема завдяки роботі журналістів. Але вона може про це заявляти, лише коли має доказову базу: “або осколки чогось, або експертизу ґрунту, коли я точно розумію, що я потім з цим прийду в суд”.

“На сьогоднішній день я можу запевнити щодо касетних снарядів – це  Херсонська і Одеська області. По Києву ми працюємо”, – підсумувала генпрокурор.

11 березня в ООН заявляли, що мають докази використання російськими військовими на території України касетних боєприпасів – зокрема, у Вугледарі Донецької області та у Харкові. 

Нагадаємо, 17 березня окупаційні війська обстріляли касетними бомбами Козачу Лопань на Харківщині.

Після блокади Маріуполя з міста вдалося евакуювати 150 тисяч жителів, у блокаді залишаються ще близько 170 тисяч, майже 5 тисяч за попередніми підрахунками – загиблих.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE