Politerno > Україна і світ > У Маріуполі залишаються близько 160 тисяч людей, потрібна повна евакуація – мер

У Маріуполі залишаються близько 160 тисяч людей, потрібна повна евакуація – мер

  • 28 Березня, 2022
  • 934 Переглядів
  • 0

Маріуполю потрібна евакуація всіх жителів – за оцінками влади, у місті залишається близько 160 тисяч людей.

Про це міський голова Маріуполя Вадим Бойченко заявив в ефірі національного телемарафону.

“Ті люди, які залишилися в місті – наші шановні, героїчні маріупольці – знаходяться за межею гуманітарної катастрофи. З 1 березня місто перебуває у блокаді.

Ще досить багато людей перебуває у Маріуполі, ця цифра – точно за 100 тисяч населення. Близько 160 тисяч людей, за нашими оцінками, знаходяться в блокованому Маріуполі, в якому неможливо сьогодні жити, тому що немає взагалі нічого: ні води, ні світла, ні тепла, ні зв’язку.

Наша головна місія сьогодні – зробити те, що ми повинні. Нам потрібна повна евакуація Маріуполя. Над цим працює президент України, учора він про це говорив. Ми повинні врятувати кожне життя, яке ще б’ється у серці Маріуполя. Над цим сьогодні працює президент Франції, президент Туреччини. Ми живемо надією, що в нас все вдасться.

Наразі стоять 26 автобусів, які мають вирушити до Маріуполя з евакуацією, але немає сьогодні дозволу, щоб вони розпочали свій рух. І ця цинічна гра йде щодня (від росіян – ред.) – про те, що ми готові, ви можете туди проїхати – але насправді цього не виходить”, – зазначив міський голова.

Бойченко сказав, що Росія з першого дня “грає” маріупольцями, російські військові знущалися, знищуючи транспорт, на якому влада хотіла вивезти півмільйонне місто, і робили все, щоб люди залишалися і благали про милосердя.

Нагадаємо, 28 березня гуманітарні коридори для евакуації цивільних із населених пунктів, розташованих у зоні бойових дій, не будуть відкриватися.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE