Politerno > Україна і світ > У Тростянці сильно пошкоджений центр, зруйновано вокзали і знайдено тіло закатованого чоловіка

У Тростянці сильно пошкоджений центр, зруйновано вокзали і знайдено тіло закатованого чоловіка

  • 28 Березня, 2022
  • 1223 Переглядів
  • 0

У звільненому ЗСУ Тростянці Сумської області сильно пошкоджений центр, а авто- та залізничний вокзали вщент зруйновані. Також українські захисники виявили тіло чоловіка, якого закатували окупанти.

Про це повідомив голова Сумської ОВА Дмитро Живицький 28 березня.

Окрім того, за його словами, сильно постраждали район лікарні та лісництва, а також повністю знищений багатоквартирний п’ятиповерховий будинок навпроти вокзалу.

Як повідомляє голова ОВА, важких поранених із Тростянця вивозять, адже у місті не працює лікарня. Для тих, хто лишається, обладнали медичний пункт допомоги.

«Людей, які лишилися без житла після бойових дій, перевозимо до Сум, розселили у гуртожитках. Забезпечили харчуванням, ліками і одягом», – зазначає Живицький.

Як повідомив Офіс генпрокурора українські захисники виявили у Тростянці тіло чоловіка, якого закатували окупанти.

“За даними слідства, військовослужбовці збройних сил РФ під час окупації м. Тростянець жорстоко знущались та вбили чоловіка.

Його тіло з множинними тілесними ушкодженнями виявили правоохоронці в гаражі після звільнення міста від окупантів 28 березня 2022 року. Особа загиблого встановлюється”, – йдеться у повідомленні.

За цим фактом розпочато кримінальне провадження за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 2 ст. 438 КК України).

Досудове розслідування у кримінальному провадженні доручено слідчим відділення поліції №1 (м.Тростянець).

Російські військові окупували місто Тростянець Сумської області 1 березня 2022 року, але 26 березня українська армія звільнила місто від них.

Нагадаємо, після переговорів української та російської делегацій щодо війни росії проти України в ніч з 3-го на 4 березня у Білорусі троє учасників мали симптоми отруєння хімічною речовиною.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE