Politerno > Україна і світ > В Кремлі назвали умову, за якої застосують ядерну зброю

В Кремлі назвали умову, за якої застосують ядерну зброю

  • 29 Березня, 2022
  • 3686 Переглядів
  • 0
Путін і Пєсков

Речник Путіна Дмитро Пєсков назвав умову, за якої росія застосує ядерну зброю.

Про це Пєсков заявив в інтерв’ю американському телеканалу PBS, якого цитує Інтерфакс-Україна.

“У нас немає сумнівів у тому, що всі цілі нашої спецоперації в Україні будуть виконані. За будь-якого розвитку подій (в Україні – ред.) причин застосовувати там ядерну зброю немає”. – сказав він.

“Ніхто не розглядає питання про застосування ядерної зброї, і навіть саму ідею про її застосування”, – додав Пєсков.

Він спростував твердження журналіста про те, що Путін, оголошуючи про спецоперацію, нібито сказав, що Росія застосує ядерну зброю у разі втручання у конфлікт третіх країн.

“Я так не думаю. Він (Путін – ред.) попередив, про те, що не треба втручатися. Якщо ж таке станеться, то у нас є засоби та можливості для того, щоб цьому запобігти і покарати тих, хто спробує”, – сказав речник Путіна.

Пєсков, говорячи про ядерну доктрину РФ, нагадав, що Росія “може і застосовуватиме ядерну зброю, лише якщо потрібно ліквідувати загрозу самому існуванню Росії”.

Нагадаємо, розвідувальне управління Пентагону вважає, що Путін погрожуватиме застосуванням ядерної зброї проти Заходу, якщо український опір під час війни продовжиться.

29 березня переговорні делегації України та Росії зустрілися у Стамбулі, перед ними виступив президент Туреччини Тайїп Ердоган та закликав до перемир’я.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE