Politerno > Україна і світ > Ситуація в регіонах: удари по Кіровоградській і Полтавській областях, у напрямку Ізюму й Попасної у ворога без успіху

Ситуація в регіонах: удари по Кіровоградській і Полтавській областях, у напрямку Ізюму й Попасної у ворога без успіху

  • 9 Квітня, 2022
  • 1087 Переглядів
  • 0

Минулої ночі ворог завдав удару по Кіровоградській області, тривають бої на Ізюмському напрямку на Харківщині, наступальні дії РФ в напрямку Попасної та Сєвєродонецька на Луганщині не мають успіху, в Херсонській області погіршується гуманітарна ситуація.

Про це свідчать дані голів ОДА (ОВА) станом на 8 ранку суботи 9 квітня.

Харківщина: окупанти продовжили нічні обстріли житлових районів. 

По області ведуться бої в Ізюмському напрямку, успіхів РФ не має, ЗСУ тримають позиції. 

Триває “зачистка” звільнених територій в Ізюмському районі. 

Російські війська продовжують обстрілювати житлові райони Харкова та передмістя. За добу окупанти завдали близько 50 ударів із артилерії, мінометів, танків та РСЗВ. Постраждала інфраструктура Салтівки, Холодної Гори, Олексіївки, ХТЗ. ЗСУ завдають ворогу значних втрат.

Минулої доби росіяни інтенсивно обстрілювали Дергачі. Пошкоджені будівлі лікарні, амбулаторії, житлові будинки. Постраждалих немає.

“Складним залишається Ізюмський напрямок. Росіяни намагаються обійти Ізюм, позиції нашої армії і концентровано направити свої війська до Донецької та Луганської областей, чим посилити там військову присутність. Але завдяки нашим Збройним Силам України на цих територіях ворог дійсно щодня несе великі втрати техніки та живої сили.

У цьому районі продовжуємо евакуаційні заходи, зокрема Барвінкового та Лозової, оскільки прогнозуємо можливе зміщення театру бойових дій саме на ці населені пункти. З Балаклії вже виїхали 15 тисяч людей, залишається — близько 50 тисяч. З Барвінкового виїхали близько 3 тисяч, залишається – 1,5 тисячі осіб.

Із нашого обласного гуманітарного штабу продовжуємо доставляли продукти харчування, засоби гігієни та одяг до пунктів видачі у Харкові, відправляємо громадам області, в тому числі і на тимчасово окуповані території”, – зазначив голова Харківської ОВА Синєгубов.

Луганщина: російські окупанти продовжують знищення цивільної інфраструктури, завдаючи ракетних та артилерійських ударів по шляхах сполучень, станціях, житлових кварталах та місцях евакуації цивільного населення з районів ведення бойових дій. Деталі щодо руйнувань та постраждалих наразі уточнюються.

Противник продовжує наступальні дії в напрямку населених пунктів Попасна та Сєвєродонецьк. Успіху не мають.

Донеччина: під вогнем Авдіївка, Курахове, Мар’їнка, Красногорівка, Торецьк, Очеретинська громада. Є поранені практично в кожному із цих населених пунктів – інформація про їх кількість уточнюється. 

Маріуполь – ситуація кардинально не змінилася.

Обстріли в центрі і на півночі області. 

Кількість жертв на залізничному вокзалі Краматорська зросла до 52 загиблих та 109 поранених. 

На Херсонщині постійно тривають сильні вибухи та “Гради” на околицях міста. 

“Ситуація в області стає все критичнішою”, – наголошують в ОВА.

Інформацію щодо постраждалих людей та обсягів руйнувань встановити наразі неможливо. 

За попередніми даними, лише з Херсона виїхало понад 15% людей. Із окупованих сіл — практично кожний п’ятий житель. 

На Кіровоградщині ввечері 8 квітня, близько 22.00, було влучання по об’єкту на території області. За попередньою інформацією без суттєвих наслідків, дані перевіряють.

Полтавщина зазнала ракетного удару по інфраструктурному об’єкту міста Миргород. Є руйнування. Двоє постраждалих. Обставини і наслідки з’ясовують

Відносно спокійно ніч минула у багатьох регіонах України: на Волині, у Закарпатті, на Дніпропетровщині, Рівненщині, в Івано-Франківській, Чернівецькій, Львівській, Хмельницькій областях, у Київській, Одеській, Миколаївській, Вінницькій, Запорізькій, Тернопільській областях, на Житомирщині, Черкащині, Чернігівщині, Сумщині. 

Нагадаємо, Євросоюз та Пентагон висловили впевненість, що ракетного удару по Краматорську завдала російська сторона.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE