Politerno > Україна і світ > Пентагон та Євросоюз заявили, що ракетного удару по вокзалу у Краматорську завдала росія

Пентагон та Євросоюз заявили, що ракетного удару по вокзалу у Краматорську завдала росія

  • 9 Квітня, 2022
  • 764 Переглядів
  • 0

Євросоюз та Пентагон висловили впевненість, що ракетного удару по Краматорську завдала російська сторона.

Про це йдеться у заяві речник пресслужби зовнішньополітичної служба ЄС, повідомляє “Європейська правда”.

 

“Європейський Союз глибоко шокований атакою Росії, яка вдарила в п’ятницю по залізничному вокзалу Краматорська”, – йдеться у заяві.ЄС наполягає, що винні за цей воєнний злочин мають бути притягнуті до відповідальності. 

“Не повинно бути безкарності за воєнні злочини. ЄС підтримує заходи щодо забезпечення відповідальності за порушення прав людини та міжнародного гуманітарного права”, –  сказано у заяві.

Пентагон також підтвердив, що ракетний удар з “Точки У” по залізничному вокзалу у Краматорську на Донеччині був здійснений російськими військами.

Про це заявив високопоставлений чиновник Міністерства оборони США на закритому брифінгу для журналістів, якого цитує Радіо Свобода.

“Очевидно, ми не купилися на заперечення росіян про те, що не вони не несуть відповідальності (за цей ракетний удар – ред.). Спочатку вони заявили про успішний удар, але потім заперечили це, як тільки надійшло повідомлення про наслідки”, – зазначив чиновник.

У відомстві також повідомили, що російські військові збираються задіяти 18-ту мотострілкову дивізію Збройних сил РФ для наступу на Краматорськ.

“Можна говорити про один підрозділ – 18-ту мотострілецьку дивізію, яка сформована у 2021 році. Складається з трьох мотопіхотних полків, а також бронетанкового полку.

За нашою оцінкою, очікується, що вони будуть застосовані там, де атакували залізничний вокзал (у Краматорську – ред.).

Ми бачимо переміщення підрозділів і застосування сили в цій зоні”, – повідомив високопосадовець Пентагону.

Кількість загиблих внаслідок удару Росії по залізничному вокзалу Краматорська зросла до 52, 109 людей поранено.

Нагадаємо, російськими окупантами в Україні після реорганізації керує генерал, який воював у Сирії – Олександр Дворніков. Він відповідає за покращення координації. 

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE